Kuljača bi da gradi u Kuljačama

U zahtjevu koji je Kuljača predao Sekretarijatu za urbanizam krajem oktobra, UT uslovi se traže za pacelu od 890 kvadrata koja je u vlasništvu Kuljače i parcelu od 102 kvadrata na kojoj je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine uknjižena Opština Budva
64 pregleda 17 komentar(a)
Kuljača i Marović (drugi i treći slijeva), Foto: Vuk Lajović
Kuljača i Marović (drugi i treći slijeva), Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.11.2016. 19:11h

Nekadašnji gradonačelnik Budve i ključni svjedok u tužilačkim aferama Rajko Kuljača podnio je zahtjeve za dobijanje urbanističko-tehničkih (UT) uslova za gradnju u selu Kuljače, iznad Pržna.

U zahtjevu koji je Kuljača predao Sekretarijatu za urbanizam krajem oktobra, UT uslovi se traže za pacelu od 890 kvadrata koja je u vlasništvu Kuljače i parcelu od 102 kvadrata na kojoj je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine uknjižena Opština Budva.

Zahtjev je juče objavljen na opštinskom sajtu.

Kuljača je kazao “Vijestima” da u perspektivi planira gradnju u rodnom selu, ali da neće skoro početi.

Kuljače godinama predstavljaju atraktivno područje za gradnju, prije svega turističkih i vila za odmor.

UT uslovi su prvi papir u proceduri izdavanja građevinske dozvole i njime se definiše šta je važećim planskim dokumentima predviđeno.

U katastru piše da je Kuljača parcelu kupio, a vlasništvo je upisano krajem septembra 2014.

Kuljača je vlasnik zemljišnog kompleksa u istoimenom selu od 14.500 kvadrata koji je dobio u nasljeđe, a na njegovo ime u katastarskoj evidenciji upisana je i porodična kuća u Bečićima i zgrada sa 18 apartmana u Rafailovićima u kojoj godinama odsjedaju pripadnici Posebne i Specijalne jedinice policije tokom ljetnje sezone.

Bivši gradonačelnik Budve prvi je stekao status svjedoka saradnika i iskazima je omogućio Specijalnom tužilaštvu da procesuira budvansku kriminalnu grupu na čelu sa Svetozarom Marovićem.

Kuljača još čeka epilog maratonskog sudskog spora u slučaju Zavala, u kome je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Bonus video: