Čitaoci daju knjigu da bi dobili novu

Funkcionisaće po principu što će se za svaku uzetu/pozajmljenu knjigu, zauzvrat ostaviti druga
1 komentar(a)
Biblioteka na otvorenom, Foto: KIC Budo Tomović
Biblioteka na otvorenom, Foto: KIC Budo Tomović
Ažurirano: 05.11.2016. 17:22h

Besplatna kreativna “biblioteka na otvorenom” - dekupažirani frižider svečano je otvorena juče na platou ispred Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

„Ideja za realizovanje ovog projekta nastala je u okviru jedne od Kulturnih subota, pilot-projekta koji je pokrenuo tim Culture Corner portala i NVO-a Kutak. Biblioteka je dodijeljena KIC-u “Budo Tomović”, a funkcionisaće po principu što će se za svaku uzetu/pozajmljenu knjigu, zauzvrat ostaviti druga“, saopšteno je iz KIC-a.

Urednica portala „Culture Corner“ Sanja Radusinović kazala je da je biblioteka znak zahvalnosti KIC-u “Budo Tomović” na nesebičnoj podršci tokom proteklog perioda. Direktorica KIC-a Snežana Burzan je izrazila nadu da će gimnazijalci, brojna publika koja posjećuje KIC svakodnevno, prolaznici i svi ostali donirati po knjigu i na taj se način priključiti ovom nesvakidašnjem projektu.

„Knjiga je najveće duhovno bogatstvo civilizacije, temelj kulturne riznice svakog naroda i ne bi smjela ni jednog trenutka biti potisnuta i zaboravljena“, zaključili su iz KIC-a.

Bonus video: