Grbljani pisali Daniloviću: Traže da stane medijski linč

“Ako im je jedini grijeh što podržavaju Demokratski front, onda je to nedopustivo i sramno“, poručuju u pismu Grbljani
9 komentar(a)
Trgovina oružjem, Šverc oružja, Foto: Shutterstock
Trgovina oružjem, Šverc oružja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.10.2016. 13:37h

Savjet mjesnih zajednica Grblja, koje okuplja šest MZ Grbaljske - „ Gornji Grbalj“, “ Lastva Grbaljska “, “Radanovići“, “Savina“, “Pobrđe“, “Bigovo- Glavatičići“ i “Pobrđe- Lješkovići- Vranovići“ uputili su danas otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Goranu Daniloviću, tražeći da se zaustavi medijska haranga koja se vodi protiv mještana u proteklih dana.

"Savjet mjesnih zajednica Grblja upućuje otvoreno pismo povodom učestalih pretresa kuća na području Grblja od strane službenika Centara bezbjendosti Herceg Novi, Kotor i Budve. Članovi Savjeta se zalažu za da svi stanovnici Grblja poštuju zakonske propise i Ustav Crne Gore, ali takođe i da državne institucijepoštuju i građane Grblja. Iritantnim izvještavanjem pojedinih sredstava informisanja , u ovom slučaju “Dnevnih novina“ pod nalsovom “Oružje koje je nađeno u Kotoru “, gdje se iznose podvale, neistine i laži, jedna je od glavnih razloga zbog čega vam se obraćamo“, navodi se u otvornom pismu koje su potpislai predsjdnici svih šest grbaljskih mjesnih zajednica.

Oni upozoravaju da se ovakvim medijskim izvještavanjem podižu se tenzije i nepovjerenje u same institucije, jer, kako su naglasili “ narušava se ugled i čast građana.

“Ako im je jedini grijeh što podržavaju Demokratski front, onda je to nedopustivo i sramno“, poručuju u pismu Grbljani.

Oni su zatražili odgvore ministra na nekoliko pitanja.

“Ko će odgovarati za pronađeni “arsenal oružja“, četiri puške i dva pištolja, akos e dokaže da je pomenuto oružje legalnog porijekla, da ima oružan listove i da je porodično naslijeđe. Kako se zovu paravojne formacije čiji su članovi oni mještani kojima je izvršena prematičana kuća. Iz kojih izvora ste došli do saznanja da su Grbljani koji je vršen pretres kuća ekstremno radikalno orjentisani. Kome je to ugrožena bezbjendost i sigurnost od građana Grblja. U nadi da ćete odgovoriti na pitanja, a samo sa jednim ciljem a to su mir, povjerenje, dostojanstvo Grbljana, molimo vas da odgovorite na ova pitanja“, naveli su Grbljani u otvorenom pismu.

Bonus video: