Medenica: Najbolje ocjene crnogorskom sudstvu

"Prostora za dalje unaprjeđenje svakako da ima”, kazala je Medenica na svečanoj akademiji u Budvi
114 pregleda 6 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2016. 15:26h

Sudstvo je lider u vladavini prava i doprinosi integracionom procesu, što je prepoznato i u izvještajima o napretku, kazala je danas predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

"Da li je ovaj evropski integracioni proces dobro osmišljen i da li će dati očekivane rezultate ostaje da pokaže primjena svih ovih zakona kroz vrijeme koje nam predstoji", rekla je Medenica.

Prema njenim riječima, ono što je sigurno, jeste da deset godina kasnije crnogorsko sudstvo je u izvještaju evropske komisije za Crnu Goru, za 2015. najbolje ocijenjeno od svih država koje pretenduju na članstvo u Evropskoj uniji.

"Prostora za dalje unaprjeđenje svakako da ima”, kazala je Medenica na svečanoj akademiji u Budvi, povodom 29. oktobra, Dana sudstva, prenosi RTCG.

Ministar pravde Zoran Pažin kazao je da je 29. oktobar dan kada se ostatak društva treba prisjetiti da sudska vlast snaži čitavo društvo stabilnošću rješavajući sporne, a ponekad i konfliktne situacije u društvu.

“Bez stabilnosti društva nema demokratije, a bez demokratije nema ljudskog progresa, ekonomskog, kulturnog i moralnog prosperiteta društva. Posebno nema ekonomske valorizacije društva kroz privredni razvoj i strana ulaganja”, kazao je Pažin.

Bonus video: