Lopte za mlade asove iz Nikšića i Danilovgrada

“Nadam se da će ovo savremeno igralište dati puni doprinos u afirmaciji crnogorske košarke”, kazao je Medojević
71 pregleda 0 komentar(a)
košarkaški karavan, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
košarkaški karavan, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.10.2016. 14:59h

U okviru košarkaškog karavana „Lopte za mlade asove“ na otvorenom terenu Osnovne škole “Ratko Žarić“ u Nikšiću okupilo se 300 djece iz devet košarkaških klubova, sedam iz Nikšića i dva iz Danilovgrada, koji su se takmičili u mini štafeti, slobodnom bacanju i pucanju trojki. Karavan, koji ima za cilj promociju mladih sportskih talenata i zdravih stilova života, organizuju Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) i lanac prodavnica „IDEA“.

Pobjednici takmičenja, mlađi pioniri KK „Anagastum“, pioniri KK „All Star“, kadeti KK „Montenegro“ i juniori KK „Panter“ dobili su košarkaške lopte, poklon vaučere i pakete K plus proizvoda, koje su obezbjedili KSCG i „IDEA“.

Pozdravljajući učesnike takmičenja direktor škole „Ratko Žarić“ Vlastimir Medojević podsjetio je da je ta vaspitno–obrazovna ustanova nedavno dobila novo košarkaško igralište koje je napravljeno na istom mjestu gdje je 1960. godine urađen poligon.

“Nadam se da će ovo savremeno igralište dati puni doprinos u afirmaciji crnogorske košarke”, kazao je Medojević.

Direktor NVO FORS Montenegro, Veselin Šturanović, organizacije koja je zaslužna za novi teren, izrazio je nadu da će igralište dodatno podstaći razvoj zdravih stilova života djece i omladine i poboljšati uslove za bavljenje sportom, kako rekreativaca tako i profesionalnih sportista.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata kojim ćemo mi iz FORS-a pokušati da pomognemo svom gradu i institucijama koje rade u njemu”, kazao je Šturanović i poručio mališanima da u košarkaškim asovima traže uzore.

Jelena Doderović, ispred “IDEA”-e, kazala je da je saradnja sa Košarkaškim savezom dobra ideja.

“Kroz trogodišnje sponzorstvo zajedno ćemo graditi vašu sportsku budućnost, pomagati razvoj košarkaša i košarkašica koji će nas jednog dana predstavljati u bojama Crne Gore, a sve nas učiniti veoma ponosnim”, kazala je

Doderović i obećala da će ta kompanija pomagati klubove koji su u prethodnom periodu bili uspješni, kako na domaćem, tako i na inostranom terenu.

Petar Popović, predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, zahvalio se na novom košarkaškom terenu i mladima poručio da nastave vrijedno da treniraju jer rezultati neće izostati.

“Pobjede vas učine boljim, i sportistima i ljudima, a iz poraza izađete jači”, poručio je Popović..

Bonus video: