Uz otpremninu će kući više od 100 zaposlenih

“U Opštini će ostati da radi oko 130 službenika, ali bi bilo idealno da taj broj možemo svesti na 90”, kazao je Radman
1 komentar(a)
Nataša Aćimović Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Nataša Aćimović Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.10.2016. 18:38h

U hercegnovskoj lokalnoj upravi je 230 od 240 zaposlenih, od kojih će do kraja godine više od 100 biti proglašeno tehnološkim viškom, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Andrija Radman.

On je na konferenciji za medije rekao da je planirano da za njihovu otpremninu, budžetom za iduću godinu, bude opredijeljeno oko milion eura.

“U Opštini će ostati da radi oko 130 službenika, ali bi bilo idealno da taj broj možemo svesti na 90”, kazao je Radman.

Iako je ove godine 30 zaposlenih dobrovoljno raskinulo radni odnos uz otpremnine od 10 do 12 hiljada eura, na njihova mjesta su primljeni novi ljudi jer, kako je objasnio Radman, prethodni nisu “zadovoljavali zahtjeve radnog mjesta”.

Jedan od takvih primjera je i službenica koja je poslije šest mjeseci rada proglašena tehnološkim viškom, a potom i dobila otpremninu od 9.000 eura.

Iz kabineta predsjednice Opštine “Vijestima” je ranije saopšteno da je u 2016. primljeno 25 zaposlenih na neodređeno vrijeme i 34 na određeno.

Radman je saopštio da su lani produžili važenje planske dokumentacije i stvorili uslove za izradu prostorno-urbanističkog plana, glavnog planskog dokumenta koji će omogućiti dalji razvoj Herceg Novog.

Istakao je da je ove godine počela izgradnja putne, saobraćajne i vodovodne infrastrukture na poluostrvu Luštica, što omogućava njen dalji razvoj i realizaciju investicija.

Najveći infrastruturni projekat - izgradnja kolektora, ni dvije godine od kada je koalicija DPS-Izbor preuzela vlast, nije završen.

Radman tvrdi da su taj projekat dobili u nasljeđe od prethodne vlasti i da, bez obzira što je 95 odsto posla završeno, što ne fali para i što je izvođaču sve plaćeno, kraj te kapitalne investicije nije izvjestan. Zato su se, kako je rekao, za pomoć obratili Vladi i Ambasadi Turske u Podgorici da „privoli“ izvođača radova - tursku kompaniju Ćeltikćoglu da ih završi prije naredne turističke sezone.

Radman je kazao da je jedan od najvećih uspjeha Opštine projekat Evropska prijestonica kulture (EPK) - Herceg Novi 2021. iako u takmičenju sa Novim Sadom nisu pobijedili.

Predsjednica Opštine Nataša Aćimović saglasna je da je projekat bio uspješan, jer je bio “povod za jedinstvo, sinergiju, povezivanje cijelog prostora Crne Gore i regije”.

Bonus video: