"Kosovo je srce Pošta Crne Gore"

Iz Pošte se izvinili i ekspresno zamijenili pano
221 pregleda 74 komentar(a)
bilbord Pošta Crne Gore, Foto: Boris Pejović
bilbord Pošta Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2016. 06:29h

Republika Kosovo još je dio Srbije ako je suditi po bilbordu Pošte Crne Gore.

Na reklamnom panou za onlajn prenos novca Pošte - firme u vlasništvu države, u granicama Srbije je Kosovo, koje je Crna Gora odavno priznala.

Riječ je o reklami za prenos novca u državama ili entitetima sa kojima su potpisali ugovor - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Srbiji.

Na bilbordu u Podgorici, kod mosta Blaža Jovanovića, te četiri teritorije spojene su sa Crnom Gorom, a obilježeni su i njihovi glavni gradovi.

Na mapi je izdvojena Republika Srpska i obilježena zastavom tog entiteta u sastavu Bosne i Hercegovine, sa njenom zastavom, dok se nezavisno Kosovo nalazi u granicama Srbije.

Iz Pošte Crne Gore se izvinili javnosti i juče zamijenili reklamu sa pomenutog bilborda drugom. To su, tvrde, učinili zbog zabune koju je izazvao.

“Usluga elektronskog prenosa novca postoji i na dijelu područja Kosova gdje poslove poštanske djelatnosti obavlja poštanska uprava Srbije. Bilbord je imao za cilj da prikaže jedino poštanske uprave sa kojima u ovom trenutku imamo saradnju, a one sa kojima saradnja bude naknadno postignuta biće dodate na reklamnim sadržajima”, odgovoreno je “Vijestima” iz Pošte.

Istakli su da je jedini cilj reklame prikazivanje teritorija poštanskih uprava.

Iz državnog preduzeća zahvalili su “Vijestima“ jer su im, kako navode, ukazali na moguća tumačenja reklame.

Pošta je uslugu Međunarodni elektronski prenos novca uvela tokom 2015. godine, prvo sa Poštom Srbije, potom sa Poštom Republike Srpske i Poštom Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Poštom Hrvatske.

U međuvremenu, sklopljen je ugovor i sa trećom poštom BiH - Hrvatskom poštom Mostar.

Skupština Kosova je u februaru 2008. godine proglasila nezavisnost, koju je priznalo više od 100 država članica Ujedinjenih nacija, među kojima i Crna Gora.

Bonus video: