Komunalna policija nije kažnjavala: Politički plakati na drvoredima

Nijesu odgovorili da li su političke stranke kažnjene i kojim novčanim iznosom zbog nepoštovanja zakona, da li su izdali naloge političkim partijama da uklone plakate sa nedozvoljenih mjesta
2 komentar(a)
drvored plakati, Foto: Luka Zeković
drvored plakati, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.10.2016. 19:40h

Iako su aktivisti političkih partija, tokom predizborne kampanje za parlamentarne izbore, plakate i druge vidove podrške lijepili na nedozvoljenim mjestima u gradu, ne zna se da li je neko zbog toga kažnjen.

Plakati političkih partija mogu se vidjeti na zgradama, drveću, trafikama, autobuskim stajalištima, stubovima, ogradama, saobraćajnim znacima.

Iz Komunalne policije nijesu odgovorili na pitanje da li su i koliko podnijeli prijava ili izdali naloga zbog lijepljenja plakata političkih partija na nedozvoljenim mjestima ovog i prošlog mjeseca.

Nijesu odgovorili da li su političke stranke kažnjene i kojim novčanim iznosom zbog nepoštovanja zakona, da li su izdali naloge političkim partijama da uklone plakate sa nedozvoljenih mjesta.

Iz Komunalne policije nijesu stigli da odgovore da li su tokom prethodnih godina, za vrijeme političkih kampanja, kažnjavali političke stranke zbog nepoštovanja zakona i lijepljenja predizbornih plakata na nedozvoljenim mjestima.

Zakon zabranjuje isticanje reklama i lijepljenje plakata po fasadama zgrada, stablima i komunalnim objektima.

Takođe, zabranjeno je postavljati reklamne panoe ili objekte, bez prethodnog odobrenja nadležnih.

Za ovakve prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.500 do 7.500 eura.

Prema saznanjima “Vijesti” nijedna politička partija nije kažnjena zbog toga.

Iz Komunalne policije je „Vijestima” saopšteno prošle sedmice da će povodom lijepljenja plakata na nedozvoljenim mjestima „preduzeti mjere u skladu sa zakonom”.

Bonus video: