NVO "4 Life": Tražili odgovore dobili reviziju

Mijović mjesecima traži odgovore od predsjednika i sekretara Komisije Asmira Pepića i Velibora Damjanovića, zbog čega je na konkursu za raspodjelu novca odbijen projekt 4 Lifea
258 pregleda 0 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: NVO 4 Life
Saša Mijović, Foto: NVO 4 Life
Ažurirano: 20.10.2016. 16:45h

Direktor nevladine organizacije 4 Life Saša Mijović saopštio je da im je Komisije za raspodjelu djela sredstava od igara na sreću, umjesto odgovora zbog čega su odbijeni, najavila kontrolu prošlogodišnjih projekata.

Pojasnio je da im je revizija najavljena za petak 21. oktobar i da se u 4 Lifeu raduju posjeti:

“Revizija treba da se uradi. Ne samo nama, nego svim NVO. Otvoreni smo za revizije i inspekcije i uvijek su dobrodošli. Jedan smo od rijetkih subjekata, pogotovo NVO, kod kojeg non-stop defiluju sve moguće inspekcije i revizije. Međutim, izražavamo nezadovoljstvo činjenicom da postoje dvostruki aršini u primjenjivanju i poštovanju uredbi i zakona od strane državnih službenika”.

Mijović mjesecima traži odgovore od predsjednika i sekretara Komisije Asmira Pepića i Velibora Damjanovića, zbog čega je na konkursu za raspodjelu novca odbijen projekt 4 Lifea.

“Poslije dva mjeseca nam je odgovoreno, ali ne konkretno na postavljeno pitanje. Rečeno nam je da nam je nedostajao izvještaj jednog od projekata. Još nije odgovoreno koji. Iako je rok za odgovor prošao prije dva i po mjeseca, i dalje ga nijesmo dobili. Umjesto da poštuju zakon i uredbu, i odgovore na pitanja, Pepić i Damjanović šalju reviziju”.

Pojasnio je da im je jedan projekat odobren, a drugi nije i da je za oba jedan od uslova bio dostavljanje izvještaja iz prethodne godine.

“Ako je već nedostajao izvještaj, što tvrdimo nije istina, zašto je jedan projekat odobren a drugi nije? Ista tehnička komisija je utvrđivala propratnu dokumentaciju. Pitam se kad je izvještaj nestao i ko ga je i u kom trenutku uklonio? To sam pitao i Komisiju, 14. septembra smo im poslali zahtjev za neposredni uvid u dokumentaciju... u skladu sa zahtjevom za slobodnim pristupom informacijama. Nažalost, ni na jedan od ovih zahtjeva ni do danas nije odgovoreno”.

Mijović pita “da li postoji mehanizam da se ovako neodgovorni službenici sankcionišu i kada će zakon početi biti isti za sve”.

Bonus video: