RENOVIRAN NOVCEM IZ SAD

Uehara otvorila obnovljene učionice OŠ "Vladimir Nazor"

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, podsjetila da je narod SAD donirao novac za izgradnju srušene osnovne škole u Donjoj Gorici nakon razornog zemljotresa 1979. godine
63 pregleda 2 komentar(a)
OŠ Vladimir Nazor, Foto: Vlada Crne Gore
OŠ Vladimir Nazor, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.10.2016. 08:43h

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara i sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović otvorili su juče renovirane prostorije OŠ “Vladimir Nazor”.

U prethodnom periodu renovirani su krov svlačionica fiskulturne sale i toaleti škole. Komanda američkih vojnih snaga u Evropi (EUCOM), preko ambasade SAD u Podgorici i njene kancelarije za odbrambenu saradnju, je za renoviranje škole obezbijedila 184.459 eura. Direktorica OŠ „Vladimir Nazor“ Ljiljana Krivokapić izrazila je zahvalnost SAD koje su pomogle da uslovi za rad u školi budu ugodniji i primjereni životu djece 21. vijeka.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, podsjetila da je narod SAD donirao novac za izgradnju srušene osnovne škole u Donjoj Gorici nakon razornog zemljotresa 1979. godine.

Slobodan Filipović kazao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa ambasadom SAD. Uehara je nakon obilaska renoviranih prostorija rekla da je veoma ponosna što će đaci škole učiti u mnogo boljim uslovima nego ranije. Ona je istakla da kao majka petoro djece dobro zna koliko je važno da djeca imaju stabilno okruženje u kojem uče i razvijaju se.

Preporučujemo za Vas