Uehara otvorila obnovljene učionice OŠ "Vladimir Nazor"

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, podsjetila da je narod SAD donirao novac za izgradnju srušene osnovne škole u Donjoj Gorici nakon razornog zemljotresa 1979. godine
66 pregleda 2 komentar(a)
OŠ Vladimir Nazor, Foto: Vlada Crne Gore
OŠ Vladimir Nazor, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.10.2016. 08:43h

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara i sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović otvorili su juče renovirane prostorije OŠ “Vladimir Nazor”.

U prethodnom periodu renovirani su krov svlačionica fiskulturne sale i toaleti škole. Komanda američkih vojnih snaga u Evropi (EUCOM), preko ambasade SAD u Podgorici i njene kancelarije za odbrambenu saradnju, je za renoviranje škole obezbijedila 184.459 eura. Direktorica OŠ „Vladimir Nazor“ Ljiljana Krivokapić izrazila je zahvalnost SAD koje su pomogle da uslovi za rad u školi budu ugodniji i primjereni životu djece 21. vijeka.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, podsjetila da je narod SAD donirao novac za izgradnju srušene osnovne škole u Donjoj Gorici nakon razornog zemljotresa 1979. godine.

Slobodan Filipović kazao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa ambasadom SAD. Uehara je nakon obilaska renoviranih prostorija rekla da je veoma ponosna što će đaci škole učiti u mnogo boljim uslovima nego ranije. Ona je istakla da kao majka petoro djece dobro zna koliko je važno da djeca imaju stabilno okruženje u kojem uče i razvijaju se.

Bonus video: