Bar: Međunarodni naučni skup treću godinu zaredom

"Kroz plenarna predavanja dobijamo značaje informacije o novim tehologijama u ovoj oblasti, imamo 30 prijavljenih naučnih radova i četiri prezentacije"
80 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.10.2016. 16:04h

Treću godinu zaredom, crnogorsko Društvo za koroziju, zaštitu materijala i životne sredine organizovalo je međunarodni naučni skup posvećen ovim temama u Baru. Trodnevni susret naučnika i naulnih istraživača iz svih zemalja regiona u hotelu “Prinses” protiče u znaku predavanja i prezentacija, a prema riječima predsjednika organizacionog odbora, prof. dr Darka Vuksanovića, fokus je i na uspostavljanju novih kontakata i saradnji.

"Kroz plenarna predavanja dobijamo značaje informacije o novim tehologijama u ovoj oblasti, imamo 30 prijavljenih naučnih radova i četiri prezentacije. Upetak su svoje prezentacije održale poznate evropske kompanije “Helios” koja proizvodi zaštitne premaze materijala protiv korozije, i “Dižero”, a veliku pažnju kolega iz susjendih država privukla je i prezentacija crnogorskog Zavoda za metrologiju koji postoji već deset godina-kazao je “Vijestima” prof. dr Vuksanović, koji je i predsjednik Društva.

Ističući da je pokrovitelj skupa Inžinjerska komora Crne Gore, on je dodao i da ovakvi skupovi služe da se obnove i pospješe dosadašnje saradnje i razviju novi kontakti u naučno-istraživačkim djelatnostima u antikorozivnoj zaštiti.

Bonus video: