Kličevo dobilo vrtić: Bošković tvrdi da otvaranje nije dio izborne kampanje

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da se lokalna uprava uključila u akciju resornog ministarstva “Svi u vrtiće“
87 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2016. 13:34h

Ministar prosvjete Predrag Bošković otvorio je u nikšićkom naselju Kličevo vrtić pod nazivom „Kuća mašte“. Objekat površine 123 metara kvadratnih, u kome će boraviti sedamdesetak mališana, 19. je vaspitna jedinica u sklopu JPU „Dragan Kovačević“, a druga u MZ Kličevo.

Odgovarajući na pitanje novinara Bošković je kazao da otvaranje vrtića nije dio predizborne kampanje već da je resornom ministarstvu cilj podizanje kvaliteta obrazovanja, a da za to ne biraju vremenske okvire, već objekte otvaraju kada ih završe. Kazao je da je “Kuća mašte” peti vrtić koji je u Nikšiću otvoren u zadnje dvije godine

„Sa razlogom treba da budemo ponosni jer se razvoj predškolskog obrazovanja razvija i podiže na nivo osnovnog i srednjeg obrazovanja i to se malo po malo ostvaruje. Sve veći broj djece koristi usluge ovih vaspitno-obrazovnih ustanova“, kazao je Bošković i dodao da imaju još dosta ideja i pozvao Opštinu da im, kao i do sada, pomogne da se one realizuju.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da se lokalna uprava uključila u akciju resornog ministarstva “Svi u vrtiće“.

“Uređivali smo dosta ruinirane prostore, pa se nadam da će sva djeća koja žele pohađati vrtić“, kazao je Grbović.

Prema riječima drektorice JPU „Dragan Kovačević“ Radmile Backović novina u vrtiću je grupa u kojoj mogu boraviti djeca od jedne do tri godine.

“Zbog ovakvog rada dobili smo najveće opštinsko priznanje - nagradu 18. septembar i ovim činom potvrđujemo da je stigla u prave ruke“, rekla je Backović.

Vrijednost investicije je oko 30.000 eura. Prostor je ustupila Opština, sredstva za adaptaciju je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, ustanova i donator.

Galerija

Bonus video: