Herceg Novi: Do kraja godine obnova devet dječijih igrališta

To prvo namjensko igralište za djecu izgrađeno u stambenom naselju podignutom poslije zemljotresa, danas je na meti vandalskog ponašanja, uglavnom starijih maloljetnika
0 komentar(a)
igralište, Foto: Slavica Kosić
igralište, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.10.2016. 13:01h

Dječije igralište na Toploj u naselju Crveni krst je demolirano i zapušteno. Prije pet godina na inicijativu Duška Seferovića i uz njegov, i trud drugih komšija uređen je prostor i postavljene ljuljaške, klackalice, vrtujljak i klupe.

Seferović, koji je odrastao u tom dijelu grada, a skoro četiri decenije radio kao vozač u gradskoj Čistoći uspio je da animiara hercegnovske preduzetnike Pera Vica, Nenada Šušića, Milana Jančića, Voja Beka i još neke da pomognu u realizaciji njegovog plana. U nabavci rekvizita –pomogla je mjesna zajednica Topla.

To prvo namjensko igralište za djecu izgrađeno u stambenom naselju podignutom poslije zemljotresa, danas je na meti vandalskog ponašanja, uglavnom starijih maloljetnika .

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog kažu da će do kraja godine obnoviti devet dječijih igrališta, među kojima i ono u naselju Crveni krst. Ukupno je za tu namjenu planirano 9.700 eura. Tender je završen prije desetak dana, pa je za očekivati da uskoro počnu i radovi. Do sada je Agencija obnovila pet dječijih igrališta, uglavnom zahvaljujući donatorima. Ali problem uništavanja dječijih igrališta o kojima je do juna obavljalo Komunalno stambeno preduzeže, a sada Agencija, ostaje otvoren.Zato postoje predlozi da brigu o igralištima preuzmu mjesne zajednice na čijoj su teritoriji izgrađena.

Bonus video: