Bošković: Nije kampanja, već ispunjavanje obećanja

"Ne biramo vremenske okvire kada ćemo to da radimo. Logično je da ćemo vrtić otvoriti na početku školske godine. Lako je zaključiti da li je to predizborna kampanja ili realizujemo obećanja data u nekom ranijem periodu“
57 pregleda 7 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Filip Roganović
Predrag Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.10.2016. 11:25h

U Kličevu, jednoj od najvećih nikšićkih prigradskih mjesnih zajednica, otvoren je drugi vrtić, u kom će boraviti 90 djece, od kojih 20 u jaslicama.

Početak rada ozvaničio je minisrtar prosvjete Predrag Bošković, koji je kazao da se ovim ostvaruje cilj razvoja predškolskog obrazovanja, kako bi što veći broj djece pohađao predškolske ustanove.

"Nekadašnji ruinirani objekti pretvaraju se u mjesta gdje buja život i djeca se obrazuju“, rekao je Bošković.

Na pitanje da li je i ovo otvaranje vrtića dio predizborne kampanje, Bošković je kazao da im je cilj da podižu kvalitet obrazovanja u predškolskim ustanovama.

"Ne biramo vremenske okvire kada ćemo to da radimo. Logično je da ćemo vrtić otvoriti na početku školske godine. Lako je zaključiti da li je to predizborna kampanja ili realizujemo obećanja data u nekom ranijem periodu“, rekao je on.

Direktorica nikšićke Javne predškolske ustanove „Dragan Kovačević“, Radmila Backović, kazala je da se ovaj vrtić pridružio nizu od 19 drugih vrtića.

Backović je kazala da je vrtić "kuća mašte", da ima 123 kvadratna metra, a novina je što će u njemu boraviti, u jaslicama, i djeca uzrasta od jedne do tri godine, uz nešto starije mališane.

Kako je rekla, prostor za vrtić ustupila je nikšićka opština, a novac za izgradnju i opremanje obezbijedili su Ministarstvo prosvjete i donatori.

Predsjednik nikšićke Opštine, Veselin Grbović, kazao je da je u poslednje dvije godine ovo peti vrtić koji je otvoren u Nikšiću.

"Otvaranjem i ovog vrtića uključili smo se u akciju Ministarstva prosvjete „Svi u vrtić“. Nadam se da će svoj djeci biti omogućen boravak u predškolskim ustanovamna ukoliko to njihovi roditelji budu željeli", rekao je Grbović.

Bonus video: