Mihailo: Spriječiti svakodnevne pogibije na drumovima

"Apelujem na crnogorsku mladost da prije nego što pritisne gas na motoru ili automobilu pomisli na svoje najbliže i najdraže - na majke, očeve, braću i sestre"
54 pregleda 30 komentar(a)
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2016. 12:21h

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo apelovao je danas da nadležne državne organizacije i ustanove učine sve i spriječe svakodnevne pogibije na crnogorskim cestama.

"Apelujem na crnogorsku mladost da prije nego što pritisne gas na motoru ili automobilu pomisli na svoje najbliže i najdraže - na majke, očeve, braću i sestre", kazao je Mihailo.

On je apelovao i na sve građane Crne Gore da učinimo sve što možemo za spas tolikih života, koji se pred našim očima svakodnevno gase u saobraćajnim udesima.

Prema njegovim riječima, u osnovi ljudskoga života nalazi se svemogući Gospod.

"Zato je on tajna i vrijednost koju moramo njegovati, i mi nemamo pravo da ugrožavamo ni svoj ni tuđi život. A to se dešava na crnogorskim cestama, koje su postale razbojište na kojemu svakodnevno gine, poglavito crnogorska mladost", poručio je Mihailo.

Kako je naveo, neka svim upokojenim koji su na njima izgubili život gospod dodijeli rajsko naselje, a njihovim najbližim utjehu.

"A vas, crnogorske građane i vlasti, još jednom pozivam da učinite sve što je u vašoj moći da se zaustavi ta strašna spirala smrti na crnogorskim dumovima, koja svakodnevno odnosi ljudske živote", kazao je Mihailo.

Bonus video: