U MZ Vidrovan otvorena ambulanta

Bulatović je kazao da će Montefarm uskoro i na Vidrovanu, kao što je to nedavno uradio u Kličevu, otvoriti apoteku, čime će biti zaokružena zdravstvena zaštita mještana tog područja
187 pregleda 11 komentar(a)
ambulanta Vidrovan, Foto: Svetlana Mandić
ambulanta Vidrovan, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.10.2016. 10:18h

U Mjesnoj zajednici Vidrovan u Nikšiću otvorena je ambulanta.

Ambulantu su zvanično otvorili ministar zdravlja Budimir Šegrt, predsjednik Opštine Veselin Grbović i direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović.

Firma "Uniprom", vlasništvo Veselina Pejovića, je renovirala i adaptirala prostorije u kojima se nalazi pomenuta ambulanta.

Milorad Radović, obraćajući se u ime MZ Vidrovan, kazao je da ambulatna mnogo znači za oko 4.500 stanovnika desetak sela.

"Medicina se približava pacijentima, na čemu smo ih zahvalni, pa da stanovništvo bude što zdravije i veselije“, kazao je Radović.

Prema riječima Šegrta nikšićki Dom zdravlja na najbolji način implementira politiku resornog ministarstva, kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita.

"Primjeri Nikšića sa disperzijom zdravstvenih usluga prema stanovništvu su se pokazali kao izuzetno kvalitetan projekat i tim koracima su krenuli i drugi gradovi u Crnoj Gori. Zadovoljstvo je građana svuda gdje su ti punktovi zdravstvene usluge otvoreni", kazao je ministar.

Veselin Grbović je podsjetio da su slične ambulante otvorene u Kličevu i u Dragovoj Luci i izrazio nadu da će mještani biti zadovoljni pruženim medicinskim uslugama.

"Na ovaj način se smanjuju i gužve u Domu zdravlju“, kazao je Grbović.

Bulatović je kazao da će Montefarm uskoro i na Vidrovanu, kao što je to nedavno uradio u Kličevu, otvoriti apoteku, čime će biti zaokružena zdravstvena zaštita mještana pomenutog područja. Najavio je da će uskoro biti otvorena ambulanta i u MZ Straševina, čime će primarna zdravstvena zaštita postati dostupna stanovnicima svih većih prigradskih mjesnih zajednica.

Najbolji pokazatelj opravdanosti otvaranja ambulanti u većim prigradskim mjesnim zajednicama je broj pacijenata. Tako u Kličevu, gdje je registrovano oko 1.380 pacijenata, dnevno se pregleda njih 50 do 60, a u Dragovoj Luci oko 40. Za prvih 12 dana u novootvorenoj apoteci u MZ Kličevo primljeno je oko 1.200 recepata.

Bonus video: