Lopte za buduće asove u Budvi

„Mediteranski sportski centar u Budvi bio je epicentar mladosti i talenta. Jako nam je drago da, kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza Crne Gore, imamo priliku da doprinosimo promociji mladih košarkaških asova i zdravih stilova života“
82 pregleda 0 komentar(a)
košarkaške lopte Budva, Foto: Vuk Lajović
košarkaške lopte Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.10.2016. 13:55h

Košarkaški karavan „Lopte za buduće asove“ nastavio je svoje putovanje po Crnoj Gori, promovišući mlade talente i zdrave stilove života. U organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) i lanca prodavnica IDEA, karavan je posjetio Budvu, gdje je okupio preko 360 mladih košarkaša iz 11 klubova izmetropole turizma, Kotora, Tivta i sa Cetinja.

Oni su se, kao i njihovi vršnjaci u Pljevljima prošlog petka, nadmetali za košarkaške lopte, poklon vaučere i pakete K plus proizvoda, koje su obezbijedili organizatori karavana. Budući košarkaški asovi takmičili su se u slobodnom bacanju, a najbolje rezultate ostvarili su klubovi Mogren, Kotor, Lovćen basket i ŽKK Lovćen.

„Mediteranski sportski centar u Budvi bio je epicentar mladosti i talenta. Jako nam je drago da, kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza Crne Gore, imamo priliku da doprinosimo promociji mladih košarkaških asova i zdravih stilova života,“ poručili su iz IDEE.

Karavan „Lopte za buduće asove“ traje do 11. novembra, do kada organizatori planiraju da podijele ukupno 300 lopti lokalnim košarkaškim timovima.

„Uz pomoć naših partnera FIBE i IDEE, mi na ovaj način promovišemo Ligu mladih, koja postoji preko 20 godina. Karavan će uključiti sve lokalne timove, koji inače okupljaju buduće košarkaške asove od 12 do 18 godina. Nećemo se zaustaviti samo na loptama, u narednom periodu potrudićemo se da obnovimo klupske inventare: košarkaške konstrukcije, table, obruče, mrežice i ostalo,“ saopšteno je iz KSCG.

Nakon Pljevalja i Budve, karavan će narednih sedmica posjetiti mlade asove u Podgorici, Bijelom Polju, Nikšiću, Herceg Novom i Baru.

Bonus video: