Budva: TO najavila odličnu zabavu za "Dan širuna"

Feštu organizuju u saradnji sa Opštinom Budva i Klubom za sportski ribolov "Širun". Pivo je obezbijedila Nikšićka pivara, a za sve posjetioce pripremljen je bogat muziči i zabavni program
234 pregleda 5 komentar(a)
Dan širuna, Foto: Vuk Lajović
Dan širuna, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.10.2016. 11:28h

Turistička organizacija Budve pripremila je 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva, koje će sjutra na najvećoj fešti od ribe, vina i muzike, 51. Po redu “Dan u Širuna“, danas biti posluženo ispred zidina Staroga grada.

To je najavila na konferenciji za novinare portparol TO Budve Darja Marović, navodeći da očekuje da će ih i vrijeme poslužiti.

Feštu organizuju u saradnji sa Opštinom Budva i Klubom za sportski ribolov "Širun". Pivo je obezbijedila Nikšićka pivara, a za sve posjetioce pripremljen je bogat muziči i zabavni program.

"Program počinje u subotu u 16.30 časova defileom "Gradske muzike Budve" sa budvanskim mažoretkama i "Feštađunima" od "stare autobuske" do centralne bine ispred Starog grada, gdje će biti održan koncert. Nakon svečanog otvaranja manifestacije, od 17.10 časova slijedi dječiji program i zabavno-muzički program gdje će posjetioci imati priliku da učestvuju u sportskim igrama poput vuče konopa i trke u vrećama", kazala je Marović na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima sve prisutne posjetioce će zabavljati klape "Harmonija", "Castel Nuovo", "Jedinstvo" i "Raguza" iz Dubrovnika, kao i KUC "S.M. Ljubiša" i "Teatar 303", a koncert na bini održaće i Monika Knezović..

Marovićeva je najavila brojna dešavanja koja će Turistička organizacija Budve organizovati tokom oktobra, kao još jedna od načina da se sezona u metropoli turizma još produži.

"XI Festival crnogorskog muzičkog naslijeđa "Muzika ljeta" ove godine pod novim nazivom - "Small City Events" organizuje se dva puta sedmično, do 20. oktobra, u Starom gradu, na Trgu pjesnika i u Petrovcu - na šetalištu pored JU "Crvena komuna", a podrazumijeva gostovanja folklornih ansambala, kvalitetnih klapa i muzičkih društava sa područja čitavog primorja. "Open Air Art" galerija je kulturni projekat koji je u Budvi otpočeo u septembru prošle godine. Grupa entuzijasta predvođenih umjetnicom Svetlanom Sher i slikarkom Jelenom Papović. Nova sezona donosi pet novih, mladih umjetnika, koji se publici u Starom gradu predstavljaju svakog drugog petka u septembru, oktobru i novembru. Budvanska publika ove sezone imala je priliku da vidi radove Savke Marenić, Milice Mijajlović i Mateja Krilova, dok nam još preostaju izložbe radova Anastasije Georgijevskaje, Miloša Đikanovića i Balše Kalača", kazala je Marović.

Kraj oktobra, kako je dodao rezervisna je za drugi po redu dječiji filmski festival "Kids fest" koji će biti održan u budvanskom bioskopu Cadmus Cineplex Mega Promet.

"Na festivalu će biti prikazana najkvalitenija filmska ostvarenja iz cijelog svijeta za djecu predškolskog i školskog uzrasta: igrani, animirani i dokumentarni, 3D filmovi, od kojih će najveći broj biti sinhronizovan, što će omogućiti mališanima da zavire u neke nevjerovatne i do sad neispričane filmske priče", zaključila je Marović.

U Budvi više od 5.800 gostiju

Iako je sezona na izmaku, turistički kapaciteti na budvanskoj rivijeri bilježe za 13 odsto veću popunjenost nego početkom oktobra prošle goine. Prema podacima Turističke organizacije Budve na budvanskoj rivijeri odmara 5.842 turista, uglavnom inostranih gostiju.

Prema riječima portparola TO Budve Darje Marović od ukupnog broja gostiju, njih 4.908 je smješteno u hotelima. Takva popunjenost hotelskih kapaciteta je za 11 odsto bolja nego u istom periodu pošle godine.

Bonus video: