Samardžić čestitao praznik pripadnicima VCG

„Dali smo značajan doprinos ostvarivanju strateškog cilja Cme Gore na putu punopravnog članstva u NATO“
2 komentar(a)
viceadmiral Dragan Samardžić, Foto: Arhiva Vijesti
viceadmiral Dragan Samardžić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.10.2016. 15:46h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) čestitao je oficirima, podoficirima i civilima na službi u Vojsci i vojnicima, 7. oktobar - Dan VCG.

Samardžić je u čestitki naveo da VCG ove godine obilježava deset godina postojanja, i da je u protekloj deceniji urađeno puno u procesu njene transformacije.

„Izgradili smo sistem u skladu sa savremenim standardima i u skladu sa potrebama Cme Gore i njenih građana“, kazao je Samardžić.

On je pripadnicima VCG odao priznanje za posvećenost i profesionalizam iskazan u izvršavanju svih postavljenih zadataka u prethodnom periodu.

„Deset godina koje su za nama, period su na koji možemo biti posebno ponosni. Posvećeno smo radili na unaprjeđenju sposobnosti i interoperabilnosti sa oružanim snagama partnerskih zemalja, intenzivirali smo modemizaciju i opremanje Vojske“, naveo je Samardžić.

Prema njegovim riječima, pripadnici VCG u međunarodnim misijama i operacijama prepoznati su kao izuzetni profesionalci, uvijek ocjenjivani najvišim ocjenama.

„Dali smo značajan doprinos ostvarivanju strateškog cilja Cme Gore na putu punopravnog članstva u NATO“, kazao je Samardžić.

On je dodao da u VCG, svjesni velikih rezultata koje su ostvarili, imaju u vidu i brojne obaveze koje su pred nama.

„Transformacija i modemizacija, kao neprekidni procesi, kao i vojna integracija u NATO, postavljaju nove izazove pred nas. Siguran sam da ćemo biti na visini zadatka i zajedničkim naporima i timskim duhom, svojstvenim vojničkoj profesiji, uspješno odgovoriti svim budućim zadacima i izazovima“, naveo je Samardžić.

On je posebno priznanje odao pripadnicima VCG koji praznik slave daleko od svoje domovine, dostojno predstavljajući svoju Vojsku i državu u međunarodnim operacijama i misijama. „Želim im dobro zdravlje, uspješnu misiju i bezbjedan povratak u Cmu Goru“.

„Oficiri, podoficiri, civilna lica na službi u Vojsci i vojnici, čestitam vam 7. oktobar - Dan VCG i desetogodišnjicu postojanja. Nek' je vječna Crna Gora“, zaključuje se u čestitki Samardžića.

Bonus video: