Novljani “srebrni” na GATUS u u Banja Luci

Na GATUS-u je ove godine zabilježen rekordan broj -220 učesnika iz 12 stručnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore
75 pregleda 0 komentar(a)
GATUS 2016, Foto: Slavica Kosić
GATUS 2016, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.10.2016. 13:52h

Učenici Srednje mješovite škole (SMŠ )„Ivan Goran Kovačić“ na Međunarodnmi susretima učenika ugostiteljsko-turističke struke (GATUS 2016) koji su održani u Banja Luci u svim disciplinama osvojili sdu srebrne diplome.

Boje škole branili su Barbara Božović, Anđela Šiljegović i Katarina Seferović učenice turističke škole, koje su se takmičile u turističkoj prezentaciji. Tehničari usluživanja Jelena Pavlović i Nataša Đurišić su servirali svečani sto za dvije osobe, a tehničari kulinarstva Marko Porobić, Vasilije Brajković i Milka Pešalj su pripremali jelo za dvije osobe sa desertom.

Na GATUS-u je ove godine zabilježen rekordan broj -220 učesnika iz 12 stručnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Domaćin susreta je bila Srednja turističko-ugostiteljska škola iz Banja Luke.

Međunarodni susreti učenika ugostiteljsko-turističke struke se svake godine održavaju u drugoj državi, a domaćin narednog, VI GATUS-a, će biti hercegnovska SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, što će predstavljati značajnu priliku za promociju turističkih, ali i društveno-obrazovnih kapaciteta grada.

Bonus video: