Rožajke opet stižu u Podgoricu? Zavodu dale rok do petka

Murić dodaje da od svojih prava neće odustati, bez obzira na parlementarne izbore
70 pregleda 5 komentar(a)
majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2016. 14:19h

Predstavnica majki iz Roažaja Rafeta Murić najavila je da su Zavodu za zapošljavanje rok do petka, a ako ih i dalje budu "ignorisali zloupotrebljavajući svoj položaj i ne poštujući zakon", one će u ponedjeljak opet doći ispred Vlade u Podgorici i nastaviti štrajk.

"Očigledno je da zavod za zapošljavanje u Rožajama i dalje radi opstrukcije, gdje se i pored obećanja da će priznavati dodatnu dokumentaciju, to nije desilo", navodi Murić u saopštenu.

Ona dodaje da od svojih prava neće odustati, bez obzira na parlementarne izbore.

"Nijesu htjeli da razmatraju našu dokumentaciju koja je validna da smo se vodile na Zavodu za zapošljavanje prije 2003. godine, već su samo uzeli u obzir od 2003. pa do sada. Obavijestili su nas da je pozitivno riješeno samo za 30 majki. Nijesu priznavali ni dokaze iz Centralne banke i pored toga što imaju i pečate i sto su ta dokumenta ovjerena", zaključuje Murić.

Majke iz Rožaja nedavno sus edam dana ispred Vlade štrajkovale tražeći od nadležnih da im uruče pozitivna rješenja kako bi ostvarile naknadu po snovu rođenja troje ili više djece. One već duže od pola godine protestuju jer je u rožajskom Birou rada izgubljena dokumentacija kojom treba dokazati da su najmanje 15 godina bile na evidenciji nezaposlenih, što je jedan od uslova za ostvarivanje prava na nadoknatu.

Bonus video: