Ministarstvo zdravlja: Popović Samardžić ne poznaje suštinu zdravstvenog sistema CG

Kako se navodi, krajnje je licemjerno govoriti o zdravstvenom sistemu, kako to, dodaje se, Popović Samardžić u kontinuitetu čini, a nema nijednog dana lične odgovornosti u pružanju zdravstvenih usluga građanima Crne Gore
98 pregleda 9 komentar(a)
ljekariiii_1, Foto: B. PEJOVIĆ
ljekariiii_1, Foto: B. PEJOVIĆ
Ažurirano: 04.10.2016. 13:36h

Predsjednica Sindikata doktora medicine, Milena Popović Samardžić, ne poznaje suštinu zdravstvenog sistema Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Popović Samardžić je u ponedjeljak rekla da je Crna Gora jedina država u svijetu koja namjerava da zdravlje građana prepusti slobodnom tržištu, što znači da će oni imati onoliko zdravlja koliko za to budu mogli da plate.

“Ne čudi i ne iznenađuje bezobzirna lakoća saopštavanja Popović Samardžić neistina i netačnih statističkih podataka o zdravstvenom sistemu, a ne poznavati suštinu zdravstvenog sistema Crne Gore”, kaže se u reagovanju Ministarstva.

Kako se navodi, krajnje je licemjerno govoriti o zdravstvenom sistemu, kako to, dodaje se, Popović Samardžić u kontinuitetu čini, a nema nijednog dana lične odgovornosti u pružanju zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.

“Svaki drugi komentar na izjavu Popović Samardžić ne zaslužuje stručnu pažnju”, smatraju u Ministarstvu.

Bonus video: