Najbolji studentski biznis projekti

Goran Lalević, Bratislav Stamatović, Ana Šćekić i Jovana Bubanja iz tima „Mr Bowtie“ kažu da očekuju da će im nagrada predstavljati osnovu za njihov projekat
94 pregleda 0 komentar(a)
biznis projekti, Foto: Luka Zeković
biznis projekti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2016. 18:43h

Studentski timovi sa najboljim projektima za razvoj biznisa su „Mr Bowtie“, „Poljoprivredniknaklik“, „Agro-turist biro“ i „Drugačiji kutak“.

Timovi će dobiti mentorsku podršku, putovanje u Beč i početni kapital od 2.000 koji im je dodijelila Erste banka i Coca Cola Hellenic, za realizaciju projekta.

Projekat Nagrada za društvene promjene, u Crnoj Gori je prvi put realizovala Fondacija Dokukino.

Pobjednici su prezentovali projekte za osnaživanje poljoprivrednika, promociju turizma, razvoj društveno-odgovornog biznisa i kulturnog razvoja mladih.

Goran Lalević, Bratislav Stamatović, Ana Šćekić i Jovana Bubanja iz tima „Mr Bowtie“ kažu da očekuju da će im nagrada predstavljati osnovu za njihov projekat.

„Mogu da kažem da će ona biti naš pokretač“, kazao je Lalević.

Istom se, kaže, nada i Milica Bešović čiji se projekat „Poljoprivredniknaklik.me“ zasniva na online prodaji poljoprivrednih proizvoda.

Tri tima je odabrao stručni žiri, a „Drugačiji kutak“ izabran je online glasanjem.

“Suština društvenog preduzetništva je poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno i rješava neki od društvenih problema“, istakao je Darko Soković iz Fondacije Dokukino, istakavši da se projekat istovremeno realizuje u 12 evropskih zemalja.

Bonus video: