Rožajski DPS neće na sjednicu SO zbog radnika

Bez posla su ostali radnici koje su prepoznali kao naše članove i simpatizere, tvrde iz DPS-a
1 komentar(a)
Rožaje grad, Foto: Aida Skorupan
Rožaje grad, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 30.09.2016. 13:26h

Izvršni odbor rožajskog DPS-a jednoglasno je donio odluku da njihovi odbornici ne prisustvuju današnjoj svečanoj sjednici Skupštine, povodom Dana opštine.

Iz DPS-a je saopšteno da su se na taj korak odlučili jer je lokalna uprava, “iz njoj poznatih razloga, nedavno proglasila preko 20 radnika tehnološkim viškom”.

“Radi se o radnicima koje funkcioneri - starješine iz lokalne uprave prepoznaju kao simpatizere ili članove DPS-a. Dalje, radi se o radnicima koji rade u službama lokalne uprave više od 20 godina, pojedini i preko 30 godina, a koji su svoj posao maksimalno profesionalno i odgovorno radili, čime su na najbolji način pružali servis svim građanima rožajske Opštine bez obzira na bilo kakve različitosti”, piše u saopštenju.

Tvrde i da je “permanentno vršen pritisak” na te radnike da “uzmu članske karte Bošnjačke stranke” (BS), koja je na vlasti.

“Oni su sve to izdržali, da bi im na kraju bilo uručeno rješenje o tehnološkom višku kao odgovor na njihovu 'neposlušnost' prema ucjenama koje su im nametane. Ovakav vid obračuna sa partijskim neistomišljenicima nije zabilježen u novijoj višestranačkoj istoriji Crne Gore. OO DPS-a Rožaje najenergičnije osuđuje ponašanje činovnika lokalne uprave zbog čega će se obratiti relevantnim državnim institucijama, kao i odgovarajućim međunarodnim institucijama koje se bave pravima radnika. OO DPS-a cijeni da ovaj potez lokalne uprave predstavlja veliki korak unazad u odnosima među građanima Rožaja, korak koji produbljuje podjele u gradu”.

Bonus video: