Herceg Novi predstavio legendu o Mirištu

V.d. diretorka TO Herceg Novi Bojana Blagojević, istakla je da će se projektom dati doprinos da Herceg Novi “iznjedri lijepe priče koje će biti u funkciji pomocije turističke ponude”
159 pregleda 2 komentar(a)
Sva čuda Crne Gore, Foto: Slavica Kosić
Sva čuda Crne Gore, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.09.2016. 12:26h

,,Sva čuda Crne Gore” naziv je projekta koji su u Herceg Novom predstavili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi .

V.d. diretorka TO Herceg Novi Bojana Blagojević, istakla je da će se projektom dati doprinos da Herceg Novi “iznjedri lijepe priče koje će biti u funkciji pomocije turističke ponude”.

Direktor direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Marko Petričević, pozvao je sve zainteresovane da svojom idejom apliciraju za projekat.

On je kazao da je dobijena podrška investiciono razvojnog fonda, koji je za ovu priliku otvorio posebnu kreditnu liniju koja će iznositi od pet do 50 hiljada eura, kao podsticaj najboljim idejama, raspoređenim u tri kategorije: rekao je Petričević,

U Ministarstvu turizma pripremaju i projekat ,,Dobar domaćin”, koji će biti kompatabilan sa projektom ,,Sva čuda Crne Gore”, a cilj je da se povežu turizam i poljoprivreda.

O brojnim mogućnostima o kojima bi Herceg Novi mogao da doprinese projektu „Sva čuda Crne Gore“, govorili su konzervator Goran Skrobanović i novinar i publicista Minja Bojanić.

Legenda o Mirištu, prvi je kandidat grada Herceg Novog za projekat ,,Sva čuda Crne Gore”. Ovu ideju predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma predstavila je novinarka Vitka Vujnović.

Bonus video: