Zlato za mlade radio amatere

“Tim je radio sa pozivnim znakom 4O10A, kojim su na najljepši način obilježili desetogodišnjicu nezavisnosti Crne Gore"
111 pregleda 1 komentar(a)
takmičenje za mlade radio amatere, Foto: Slavica Kosić
takmičenje za mlade radio amatere, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.09.2016. 14:38h

Na danas završenom svjetskom radio-teleprinterskom takmičenju CQ WW RTTY ekipa radiomatera iz Crne Gore mladjih od 18 godina, osvojila je zlato.

Oni su radili su sa takmičarske stanice Obosnik na poluostrvu Luštica. Sa 4800 veza, 500 više od drugoplasirane ekipe iz Luxemburga, mladi tim Crne Gore je obezbjedio prvo mjesto i donio još jednu pobjedu našoj najtrofejnijoj radioamaterskoj stanici.

“Tim je radio sa pozivnim znakom 4O10A, kojim su na najljepši način obilježili desetogodišnjicu nezavisnosti Crne Gore”, saopštili su organizatori.

Tim je pored lokalnih radioamatera okupio mlade radioamatere iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije koji su se priključili kao dio programa Internacionalane radioamaterske unije -stručne obuke mladih takmicara. Taj program je pokrenuo i vodi naš predstavnik u izvršnom komitetu IARU - Ranko Boca, jedan od najboljihsvjetskih radioamatera i nas najtrofejniji takmičar.

Ovo takmičenje se odrzalo u isto vrijeme kad i Svjetski šampionat u brzoj radio telegrafiji, koji je u subotu uveče svečano zatvoren u Herceg Novom.

Podstaknuti sjajnim rezultatima, radioamateri Crne Gore, okupljeni oko Mreže za afirmaciju radioamaterskog pokreta će ove jeseni pokrenuti veliku kampanju i organizovati obuku u svim većim crnogorskim gradovima.

Bonus video: