Opet sade drvored u Hercegovačkoj ulici

U dijelu Hercegovačke ulice, od Ulice slobode do Njegoševe ulice, radnici su juče sjekli granitne ploče kako bi se naknadno posadilo dvadeset sadnica
191 pregleda 18 komentar(a)
drvored, Herceovačka ulica, Foto: Damira Kalač
drvored, Herceovačka ulica, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 24.09.2016. 13:34h

Hercegovačka ulica u Podgorici, njen dio od Ulice slobode do Njegoševe, opet će imati drvored, potvrđeno je „Vijestima” iz preduzeća „Zelenilo”.

Radnici su juče sjekli granitne ploče na mjestu gdje će biti posađeno novo drveće.

Planirano je da se posadi dvadesetak stabala, ali ne zna se koja vrsta će biti.

Građani uglavnom pozitivno komentarišu sađenje drveća u tom dijelu saobraćajnice u centru grada.

“Mislim da je to pravi potez, jer taj dio Hercegovačke ulice bio je baš ružan i bezličan. Zamjeram jedino što su se 'sjetili' to sada da rade, pred izbore, moglo je to mnogo ranije da se uradi”, kazao je Goran Petrović.

Taj dio Hercegovačke ulice i simbol Mirkove varoši, nekada su krasile lipe i bila je poznata po hladu od raskošnih krošnji tog drveća.

Međutim, odlukom opštinskih vlasti, lipe stare preko trideset godina, posječene su prije 15 godina u sklopu rekonstrukcije, a ulica je pretvorena u šetalište i popločana skupim granitnim pločama.

Granitne ploče su nedugo nakon što je završena rekonstrukcija, počele da propadaju, a stručnjaci su ocijenili da je to zbog toga što je posao odrađen nekvalitetno.

Nedugo poslije otvaranja prve pješačke zone, rekonstruisanog dijela Hercegovačke ulice, dužine 160 metara, uslijedilo je i otvaranje drugog, od Njegoševe do Ulice Stanka Dragojevića.

Investitor radova bio je tadašnji Fond za građevinsko zemljište, poslovni prostor i puteve.

U drugom dijelu postavljen je veći broj klupa, a posađeno je mediteransko zelenilo.

Bonus video: