Budimir Raičković predstavnik CRT Global Dialogue za JIE

Prvi Global Dialogue je održan 1986. godine u mjestu Caux – Švajcarska, a bio je posvećen diskusiji o tenzijama u svijetu, od kada nosi naziv Caux Round Table Global Dialogue
448 pregleda 2 komentar(a)
Budimir Raičković, Foto: Asocijacija menadžera CG
Budimir Raičković, Foto: Asocijacija menadžera CG
Ažurirano: 23.09.2016. 17:46h

Izvršni odbor CRT Global Dialogue imenovao je predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore, Budimira Raičkovića za svog predstavnika za Jugoistočnu Evropu, navodi se u saopštenju.

"Na predlog globalnog Izvršnog direktora Caux Round Table Global Dialogue, dr Stephena B. Younga, Izvršni odbor je imenovao g-dina Raičkovića za svog predstavnika za Jugoistočnu Evropu (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo i Albanija)", saopšteno je.

Prvi Global Dialogue je održan 1986. godine u mjestu Caux – Švajcarska, a bio je posvećen diskusiji o tenzijama u svijetu, od kada nosi naziv Caux Round Table Global Dialogue.

CRT predstavlja mrežu senior poslovnih lidera iz čitavog svijeta koji se zalažu za slobodno, fer i prosperitetno globalno društvo zasnovano na principima moralnog kapitalizma i odgovornim vladama.

Caux Round Table između ostalog razmatra sledeća pitanja:

  • najveće izazove za svjetsku poslovnu zajednicu;
  • principe odgovornog biznisa;
  • principe odgovornih vlada;
  • principe nevladinog sektora;
  • dobro upravljanje i fundamentalna ljudska prava;
  • nove UN ciljeve održivog razvoja.

"Ovo imenovanje g-dina Ričkovića od strane globalnih mreža poslovnih lidera, predstavlja veliko priznaje poslovnim i društvenim aktivnostima i rezultatima koje je Asocijacija postigla u dosadašnjem radu. CRT je takođe uputio čestitke za uspješno organizovan Prvi Kongres evropskih menadžera i formiraje Asocijacije menadžera jugoistočne Evrope", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: