Softići su čekali pare pola godine

Socijala je stigla tek 20. septembra, kada je u “Vijestima” i objavljen tekst o teškom životu devetočlane porodice
152 pregleda 4 komentar(a)
Admir Mustajbašić, Sadat Softić, Foto: Centar za socijalni rad Bijelo Polje
Admir Mustajbašić, Sadat Softić, Foto: Centar za socijalni rad Bijelo Polje
Ažurirano: 23.09.2016. 17:24h

Gospodine Admire Mustajbašiću, jedino u čemu sam saglasna sa vama je da porodica Sadata Softića nije odbijena za socijalu, ali to u tekstu ni ne piše.

Postavlja se pitanje šta vas je zaista “zaboljelo” u toj priči - realnost u kojoj živi ta porodica, ili što je istina o tome objavljena u jeku predizborne trke.

Kada kažete da država brine o porodici Softić, te da su oni korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice (MOP) i dječjeg dodatka, kako objašnjavate činjenicu da oni od marta do 20. septembra nijesu primili ni cent od te brižne države. Socijala je stigla 20. septembra - na dan objavljivanja teksta u “Vijestima”.

Da li su djeca Sadata Softica dobila besplatne udžbenike od Centra za socijalni rad, kao i drugi đaci čiji roditelji su korisnici MOP-a, ili su im knjige poklonile vaše partijske kolege?

Možete li javnosti da objasnite šta tačno znači da smo objavljivanjem teksta o teškom životu devetočlane porodice, Softićima “samo otežali ionako tešku situaciju u kojoj se nalaze”? Da li će nakon mog odgovora njihova situacija biti još teža i hoćemo li pisanjem tekstova otežati i dugim socio-ugroženim porodicama iz Bijelog Polja.

Da li pod otežavanjem situacije smatrate i anoniman poziv koji su Softići primili na dan objavljivanja teksta u kojem im je prijećeno da im, zbog istupanja u javnosti, djeca mogu biti oduzeta, i znate li (s obzirom da toliko brinete o njima) ko stoji iza tog poziva?

Ako vam je žao što je u srijedu (dan nakon objavljivanja teksta) Sadat Softić morao “da dolazi iz udaljenog sela i ostavlja ženu i djecu”, zašto ste ga onda pozvali da dođe?

Jeste li sigurni da je došao jer je “prepoznao potrebu da se vama kao direktoru obrati i objasni da su on i njegova porodica u ovom slučaju zloupotrebljeni, ili što ste ga vi zvali?

Kako više ne biste žalili ekonomski ugroženo stanovništvo, nadam se da ćete u budućnosti, u okviru svojih profesionalnih mogućnosti, imati više senzibiliteta prema njima, a manje se baviti negiranjem istine i uređivačkom politikom medija.

S postovanjem

Aida Skorupan, novinarka Nezavisnog dnevnika “Vijesti”.

Bonus video: