Berane: Održana manifestacija “Djeca crtaju na asfaltu”

Preko 100 mališana, uz pomoć talentovanih mladih slikara iz Berana pomoglo je da se ovaj tradicionalni događaj održi i ove godine
191 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2016. 14:51h

Okupljanjem učenika osnovnih škola i djece predškolskog uzrasta iz JPU “Radmila Nedić” na platou ispred zgrade Opštine i crtanjem na asfaltu, u Beranama je danas održana likovna manifestacija “Djeca crtaju na asfaltu”.

Preko 100 mališana, uz pomoć talentovanih mladih slikara iz Berana pomoglo je da se ovaj tradicionalni događaj održi i ove godine.

Opštinski sekretar za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović, podsjetio je da ideja i koncept manifestacije datiraju od 1976. godine, angažovanjem nastavnika likovnog vaspitanja osnovnih škola i članova Kluba likovnih umjetnika iz Berana.

“Dječje likovno stvaralaštvo kroz likovni susret je direktna prezentacija i manifestacija likovne kreativnosti djece i mladih u Beranama. Putem likovne radionice na otvorenom, koju vode likovni stvaraoci, nastavnici i profesori aktivno se prezentuje sloboda likovnog stvaralaštva i kreativnost djece”, kazao je Stijović.

Svi oni koji nisu imali priliku da se druže sa najmlađim sugrađanima u prijepodnevnim satima mogli su da uživaju kasnije u radovima koje su mališani naslikali na panoima, a koji su predstavljeni u galeriji Polimskog muzeja.

Sekretar za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Zoran Jojić je kazao da je današnjim okupljanjem obilježen i Međunarodni dan mira.

“Ovaj skup danas, skup beranske mladosti je najljepša poruka miru. Vaši radovi koji su ovdje pred nama, predstavljaju najdragocjeniji poklon i pravo otkrovenje velikog bogastva koju ima naša mladost”, rekao je Jojić i dodao da se Berane sa ovom manifestacijom pridružuje hiljadama ljudi širom planete.

Za sve učesnike ove manifestacije obezbijeđene su diplome i poklon majice.

Zajednička poruka mališana surađanima bila je da prošetaju do zgrade Opštine i vide kako plato veselo i vedro sada izgleda nakon manifestacije „Djeca crtaju na asfaltu“.

Galerija

Bonus video: