Senad Gačević i Slavica Leković dobitnici "Oktoiha" za 2018. godinu

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će svečano uručiti ministar prosvjete dr Damir Šehović 17. januara 2019.
250 pregleda 0 komentar(a)
Nagrada Oktoih, Foto: Mpin.gov.me
Nagrada Oktoih, Foto: Mpin.gov.me

Dobitnici Državne nagrade „Oktoih“ za 2018. godinu su Senad Gačević, redovni profesor Muzičke akademije sa Cetinja, Univerzitet Crne Gore i Slavica Leković, profesorica razredne nastave u JU OŠ „Oktoih“, Podgorica, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Zoja Bojanić-Lalović, predsjednica, prof. dr Marko Camaj, član, Mubera Kurpejović, članica, Ljiljana Krivokapić, članica i Mijajlo Đurić, član.

Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za 8 ustanova i 10 pojedinaca.

Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će svečano uručiti ministar prosvjete dr Damir Šehović 17. januara 2019. godine u Vili „Gorica“ sa početkom u 10 sati.

Bonus video: