Reagovao Centar za socijalni rad: Država vodi računa o porodici Softić

“Uvijek smo se trudili da im život bar malo olakšamo kroz jednokratne novčane pomoći”
113 pregleda 3 komentar(a)
Admir Mustajbašić, Sadat Softić, Foto: Centar za socijalni rad Bijelo Polje
Admir Mustajbašić, Sadat Softić, Foto: Centar za socijalni rad Bijelo Polje
Ažurirano: 22.09.2016. 18:28h

Iz Centra za socijalni rad saopštili su juče da porodica Sadeta Softića dobija naknadu za materijalno obezbjeđenje porodice i dječji dodatak.

Reagujući na tekst “Nemaju za hljeb, a kamoli za školovanje”, koji je objavljen u utorak u “Vijestima”, direktor Admir Mustajbašić je saopštio da nije tačno da su Softići odbijeni za socijalu.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“U potpunosti su netačni podaci objavljeni u Vašim novinama u tekstu 'Nemaju za hljeb, a kamoli za školovanje' u kojem ste naveli da je devetočlana porodica Softić odbijena za socijalu.

Objavljivanjem neprovjerenih informacija o devetočlanoj porodici Sadata Softića njima se samo otežava ionako teška situacija u kojoj se nalaze. Država o njima vodi računa i oni jesu korisnici prava na materijalo obezbjeđenje porodice, kao i dječjeg dodatka, i istima se ta davanja redovno isplaćuju. Poznata mi je situacija u kojoj se nalaze i uvijek smo se trudili da im život bar malo olakšamo kroz jednokratne novčane pomoći ili obezbjeđivanjem namirnica, što će vam i on sam reći.

Žao mi je što je on danas morao da dolazi iz svog udaljenog sela, da ostavlja ženu i djecu i žao mi je što je prepoznao potrebu da se meni kao direktoru obrati i objasni da su on i njegova porodica u ovom slučaju zloupotrijebljeni. A kao čovjeku mi je posebno žao što se nezavidnom socio-ekonomskom situacijom u kojoj se nalazi ova porodica manipuliše. Nadam se da ćete ubuduće imati više senzibiliteta prema korisnicima prava iz socijalne i dječje zaštite i da ćete dobro provjeriti ono što namjeravate da objavite.

S poštovanjem, Admir Mustajbasić”.

Odgovor novinarke u sjutrašnjem broju

Bonus video: