TAKMIČENJEM ZAVRŠENA IZVIĐAČKA LIGA

U Rožajama “Kojovi kojoti” najbolji među starijim izviđačima

U mlađoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa „Angy birds“ iz odreda “Ratko Žarić“ - Nikšić, dok su najbolji poletarci i pčelice ekipa “Tom i Džeri“ iz odreda “Stara varoš“ Podgorica
81 pregleda 0 komentar(a)
Izviđači, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Izviđači, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Ažurirano: 08.02.2019. 18:31h

Savez izviđača Crne Gore (SICG) dobio je nove šampione nakon 4. kola Izviđačke lige, održanog u Rožajama.

Najbolja ekipa u konkurenciji starijih izviđača i planinki je “Kojovi kojoti“ iz odreda “Gojko Kruška - Cetinje“.

U mlađoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa „Angy birds“ iz odreda “Ratko Žarić“ - Nikšić, dok su  najbolji  poletarci i pčelice ekipa “Tom i Džeri“ iz odreda “Stara varoš“ Podgorica.

“Izviđačka liga je okupila više od 1.800 učesnika u četiri kola održana u Tivtu, Herceg Novom, Podgorici i Rožajama, što je veliki uspjeh Saveza. Uz skromne uslove i jako malu podršku, uspjeli smo da okupimo veliki broj učesnika i da mlade ljude kroz zabavu, takmičenje usmjerimo na prave vrijednosti života. Ovoliki broj takmičara je samo potvrda koliko priroda može da nauči mlade ljude zajedničkom životu, timskom radu i poštovanju čovjekove različitosti”, saopšteno je “Vijestima” iz SICG.

Načelnik SICG Peko Vukadinović rekao je da je od početka godine uložen veliki trud u organizaciju niza lokalnih, nacionalnih i međunarodnih aktivnosti.

On je ocijenio da je SICG u prethodnih osam mjeseci napredovao na svim poljima, istakavši povećanje broja članstva i jačanje skautske organizacije na sjeveru.

“Pred nama je svečana akademija Saveza povodom 60 godina naše organizacije koja će okupiti veliki broj naših bivših članova i rukovodilaca...SICG će do kraja godine biti domaćin susreta mlađih rovera ex YU država, što nam je veliko priznanje od regionalnih izviđačkih saveza”.