Bošković najavio rekonstrukciju Gimnazije u Pljevljima

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, nakon sastanka kazao novinarima da Pljevlja karakterišu odlični rezultati kada je riječ o prosvjeti čiji je značaj u opštini veliki s obzirom na to da u prosvjeti radi više od 600 zaposlenih što je čini drugim po redu kolektivom u Opštin
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Mirko Đačić, Foto: Mpin.gov.me
Predrag Bošković, Mirko Đačić, Foto: Mpin.gov.me
Ažurirano: 20.09.2016. 15:05h

Vlada Crne Gore je u prethodne tri godine uložila preko dva miliona eura u infrastrukturu obrazovnih ustanova u Pljevljima, a prioritet u narednom periodu je Gimnazija čija je rekonstrukcija planirana za 2018. godinu, saopštio je ministar prosvjete Predrag Bošković.

On je danss boravio u radnoj posjeti Opštini Pljevlja u okviru koje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem i obišao osnovne škole „Ristan Pavlović“ i „Radojica Kontić“, Gradac.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, nakon sastanka kazao novinarima da Pljevlja karakterišu odlični rezultati kada je riječ o prosvjeti čiji je značaj u opštini veliki s obzirom na to da u prosvjeti radi više od 600 zaposlenih što je čini drugim po redu kolektivom u Opštini.

“O tome svjedoči i kvalitet nastave koji je na značajnom nivou za što je najbolji dokaz uspjeh pljevaljskih đaka na fakultetima”, kazao je Bošković.

On je istakao da je u prethodne tri godine Vlada uložila preko dva miliona u infrastrukturu obrazovnih ustanova Pljevalja.

“Jedan od prioriteta je i Gimnazija čija je rekonstrukcija planirana za 2018. godinu”, dodao je Bošković.

On je kazao da je na sastanku razgovarano i o sportu kao jednom od značajnih segmenata obrazovanja i da je razmatrana mogućnost kvalitetnijeg korišćenja Sportske dvorane „Ada“ i drugih sportskih objekata na teritoriji Opštine kako bi zajedničkim snagama bio unaprijeđen odnos prema sportistima Pljevalja.

U vezi kampanje „Svi u vrtić“ koja je u aprilu realizovana u Pljevljima, Bošković je kazao da će izgradnja novog vrtića doprinijeti povećanju obuhvata djece predškolskim obrazovanjem.

Đačić je rekao je da se na sastanku govorilo o efekatima značajnih ulaganja u ovu opštinu u oblasti obrazovanja.

“Naime, lokalnu vlast prevashodno zanima stanje objekata u kojima đaci uče i na tome je u posljednje dvije godine urađeno mnogo”, naveo je Đačić.

On je istakao značaj rekonstrukcije objekata gradskih obrazovno-vaspitnih ustanova, ali i infrastrukturnih aktivnosti na obnovi objekata seoskih škola.

Kako je dodao, sa Boškovićem je razgovarao o negativnom trendu smanjenja broja učenika i načinu na koji se ovaj problem zajedničkim snagama može riješiti.

“Tokom sastanka sagovornici su razgovarali i o obezbjeđenju novog prostora za muzičku školu”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: