Grupa birača “Uzdignimo Budvu”: U vrtićima je katastrofalno stanje

Ona je podsjetila da se još 2000. govorilo o izgradnji vrtića kada je tadašnja lokalna vlast zaključila ugovor sa firmom "Velting", kojoj je povjerila izgradnju vrtića u Podkošljunu
4 komentar(a)
Vrtići Budva, Foto: Vuk Lajović
Vrtići Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.09.2016. 08:51h

Grupa birača “Uzdignimo Budvu” Radomir Glendža, upozorila je na katastrofalno stanje koje vlada u predškolskim ustnovama u Budvi, navodeći da su grupe u kojima borave mališani prebukirane.

"Dok u Budvi stambeni objekti niču kao pečurke, vrtići ostaju samo u planovima strateškog razvoja grada. Ove godine upisano je oko 1000 mališana, dok ih ima i na listi čekanja. Kapacitet vrtića je odavno prevaziđen, godinama su pretrpani. U grupama ima i po 45 djece što je daleko od evropskih standarda. Mi roditelji treba dobro da se zapitamo kako je moguće u ovolikim grupama održavati sanitarno-higijenske uslove? Zato, nije ni čudo sto su djeca često bolešljiva. I pored navedenih, a svima poznatih uslova za rad, vaspitači se trude da rade svoj posao profesionalno, a za koji su plaćeni minimalno", kazala je Ana Račić, kandidat za odbornika grupe birača.

Ona je podsjetila da se još 2000. govorilo o izgradnji vrtića kada je tadašnja lokalna vlast zaključila ugovor sa firmom "Velting", kojoj je povjerila izgradnju vrtića u Podkošljunu.

"Odlukom Skupstine 2009. godine firmi "Velting" se ustupa zemljište od 7000 kvadrata i objekat vrtića "Ljubice Jovanovic-Maše", a oni se obavezuju da izgrade dva vrtića u Podkošljunu i Dubovici. U međuvremenu izgradjen je samo vrtić u Podkošljunu, a čiji je završetak radova finansirala opština Budva. Podsjećanja radi, rukovodstvo opštine Budva, nakon odluke Skupštine, zaključuje kompezacioni ugovor sa"Veltingom",za izgradnju dva vrtića, a njima se ustupa već pomenuto zemljište. Međutim dogovor pada u vodu donošenjem Detaljnog urbanistickog plana "Budva centar", gdje su umjesto vrtića ucrtani soliteri. Ovo je samo jedan od primjera na kojima možete da vidite kako vas je varala dosadašnja vlast, koja se brinula samo o svojim investicijama. Zapravo, tek kad se ogradilo zemljište i dio parkinga vrtića, bilo je jasno što sve obuhvata 3.809 kvadrata, koje je Opština prodala Lazovićima 2009. kako bi zaokružili urbanističku parcelu", navela je Račić.

Ona je zapitala "dokle više da zaokružuju svoja bogatstva, našim glasovima".

"A, danas od građana bez imalo stida traže ponovo povjerenje, jer jedino oni znaju iz iskustva, kako se ide sigurnim korakom do punih džepova, a na štetu svih, počev od mališana. Zato vas molimo, ne dozvolite im da na osnovu vaših glasova nastave da vrše vlast, pa da i dalje otimaju i od ovoga što nijesu stigli, poslije svakih, za njih "istorijskih“ izbora", zaključila je Račić.

Bonus video: