Predstavnici Fakulteta za sport na smotri evropske nauke o fizičkom vaspitanju

Kako je saopšteno iz PR centra Univerziteta Crne Gore (UCG), kongresu su prisustvovali dekan Fakulteta Stevo Popović i saradnici u nastavi Rajko Milašinović i Jovan Gardašević.
108 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Ažurirano: 18.09.2016. 16:01h

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje učestvovali su na godišnjem kongresu Evropske asocijacije za fizičko vaspitanje (FIEP Europe), koji je organizovan od 14. do 18. septembra u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz PR centra Univerziteta Crne Gore (UCG), kongresu su prisustvovali dekan Fakulteta Stevo Popović i saradnici u nastavi Rajko Milašinović i Jovan Gardašević.

„Popović je imao predavanje na temu odnosa tjelesne visine sa rasponom ruku, kao njegovog najrelevantnijeg indikatora, i učestvovao na godišnjem sastanku nacionalnih delegata FIEP Europe, gdje se polemisalo o ključnim pitanjima kada je razvoj fizičkog vaspitanja na starom kontinentu u pitanju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Milašinović izabran da bude dio programa „FIEP-ovi novi lideri“, i prezentovao u poster sesiji svoje najnovije istraživanje kada je tjelesna kompozicija vrhunskih sportista u Crnoj Gori u pitanju.

„Gardašević je pozvan u svojstvu alumnija, budući da je bio dio istoimenog programa na prošlogodišnjem kongresu koji je održan u Maroku“, navodi se u saopštenju.

Organizator i ovogodišnji domaćin kongresa je bio Univerzitet u Banjaluci, odnosno Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Na skupu se razgovaralo o fizičkom vaspitanju i školskom i studentskom sportu, teorijsko-metodološkim osnovama sporta mlađih kategorija, upravljanju procesom takmičenja i pripremama sportista, biomedicinskim aspektima sporta i fizičke aktivnosti, teoriji i istoriji sporta i fizičkog vaspitanja, fizičkoj aktivnosti u slobodno vrijeme, menadžmentu u sportu i rekreaciji.

„Crnogorska delegacija je u Banjaluku otišla sa idejom da se prijavi da kongres FIEP Europe dovede u Crnu Goru. To pitanje je inicirano na sastanku nacionalnih delegata, a preliminarni dogovor je da organizacija prestižnog kongresa vodeće asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja bude dodijeljena crnogorskoj instituciji u 2021. godini“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: