PR konferencija u Budvi: Terorizam i mediji

Ivan Mašulović, generalni direktor za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane Crne Gore rekao je da je terorizam u savremenim uslovima najveća globalna opasnost koja neprekidno dobija nove pojavne oblike sa kojima se samostalno ne može izboriti nijedna država u svijetu bez obzira na njenu veličinu i moć
87 pregleda 2 komentar(a)
PR konferencija Terorizam i mediji, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
PR konferencija Terorizam i mediji, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 17.09.2016. 08:23h

Druga regionalna pr konferencija u Crnoj Gori, na temu "Terorizam i mediji" počela je u Budvi.

Tema konferencije su mediji i terorizam i nove prijetnje sa kojima se naša društva svakodnevno suočavaju.

"Bavićemo se metodama kojima se teroristi služe u svojoj komunikaciji sa medijima, kao i načinima na koje mediji izvještavaju o terorizmu", kazao je ambasador Velike Britanije u Crnoj Gori, Ian Viting.

Ivan Mašulović, generalni direktor za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane Crne Gore rekao je da je terorizam u savremenim uslovima najveća globalna opasnost koja neprekidno dobija nove pojavne oblike sa kojima se samostalno ne može izboriti nijedna država u svijetu bez obzira na njenu veličinu i moć.

"U uslovima masovnih komunikacija, mediji, posebno društvene mreže predstavljaju jedno od najmoćnijih oružja u rukama terorista u ostvarivanju svojih ciljeva - širenja straha i destabilizacije savremenih demokratskih društava. Sa druge strane objektivan, profesionalan i stručan odnos novinara i medija prema krucijalnim temama i izazovima današnjice, posebno kada je riječ o terorizmu, od ključnog su značaja za borbu protiv svih oblika nacionalnog i vjerskog fanatizma, kao i afirmaciji najviših standarda demokratije", kazao je Mašulović.

Načelnik Službe za odnose sa javnošću u Ministarstvu odbrane, Mehmedin Tahirović kazao je da se tema konferencije sama nametnula.

"Niz terorističkih napada koji su se desili u toku protekle godine kako u Evropi tako i van njenih granica, dodatno su pozicionirali terorizam kao ključni bezbjednosni problem u međunarodnoj zajednici", objasnio je Tahirović.

Bonus video: