Ulcinj: Od boravišne takse zaradili oko 280.000 eura

Gosti u prosjeku ostajali sedam do osam dana, prijavljeno oko 100.000 turista
89 pregleda 0 komentar(a)
Mala plaža, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Mala plaža, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 16.09.2016. 18:55h

Oko 750.000 noćenja u privatnom smještaju ostvareno je u Ulcinju tokom dosadašnje ljetnje sezone.

To je “Vijestima” kazao direktor Turističke organizacije Fuad Hadžibeti, istakavši da će broj noćenja u hotelima, kampovima i odmaralištima biti poznat pri kraju postsezone.

Dodao je da su gosti u prosjeku ostajali sedam do osam dana, što znači da je prijavljeno ukupno oko 100.000 turista u privatnom smještaju.

“Djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu taksu, a ona uzrasta od 12 do 18 plaćaju 25 centi. Imajući to u vidu, u gradsku kasu se po osnovu boravišne takse u privatnom smještaju slilo oko 280.000 eura”, rekao je Hadžibeti.

Istakao je da je broj noćenja i prihod od boravišne takse za 11 odsto veći nego lani.

Ulcinj je imao lošu predsezonu i početak glavne sezone. Rupu je popunio avgust, kada je prema riječima turističkih poslenika, u gradu dnevno boravilo i više od 150.000 turista.

O tome su svjedošile gužve na ulicama, pumpama, pekarama, graničnom prelazu, restoranima, kafićima, plažama...

U hotelima Ulcinjske rivijere trenutno odmara oko 600 gostiju iz Češke, Rusije, Njemačke, Srbije i Crne Gore, saopšteno je “Vijestima”.

Tokom septembra organizovane su sportske igre radnika OEBS-a i Susreti zdravstvenih radnika, a narednog vikenda će se održati sportske igre sindikata Vojske.

“Broj noćenja će tokom septembra biti na nivou prošle godine. Hotel na Adi Bojani će imati goste do 14. oktobra, Olympic do 8. oktobra, dok će hotel Bellvue kapije zatvoriti 1. oktobra”.

Bonus video: