NAJAVLJEN “TOTALNI ZATVOR PRUGE”

Vozovi na liniji Beograd - Bar staju zbog radova u Srbiji

Dogovoreno da dnevni voz saobraća do Lajkovca, odakle bi do Beograda bio organizovan prevoz putnika autobusima...
127 pregleda 8 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2019. 20:14h

Saobraćaj na pruzi Beograd - Bar otežano će se odvijati od 1. oktobra ove do 31. maja sljedeće godine, a moguće je da putnici vozom uopšte neće moći da stignu do srpske prijestonice zbog najavljenih radova.

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) "Vijestima" je saopšteno da su ih iz preduzeća "Srbija voz" obavijestili da u pomenutom periodu slijedi "totalni zatvor pruge".

"Zbog remonta pruge od Vreoca do Resnika... od "Srbija voza" smo dobili zvanično obavještenje da slijedi totalni zatvor pruge tokom čitavog ovog perioda".

Istakli su da još pregovaraju sa srpskim preduzećem i ocijenili su da bi "totalni zatvor pruge" nanio veliku finansijsku štetu i napravio problem ŽPCG.

Pojasnili su da je sa "Srbija vozom" dogovoreno da dnevni voz saobraća na relaciji Bar-Lajkovac, u blizini Valjeva, odakle bi do Beograda bio organizovan prevoz putnika autobusima.

Problem je, tvrde iz ŽPCG, što još nije dogovoreno saobraćanje noćnog voza, jer je navodno stav srpske strane da on ne saobraća "zbog ogromnih troškova".

"Stav "Srbija voza" je da voz ne saobraća zbog velikih troškova koji su neminovni u varijanti da saobraća obilaznim putem preko Kraljeva i Lapova, dok je stav Željezničkog prevoza da voz mora saobraćati i da se pronađe način kako bi voz saobraćao jer to je obaveza shodno zakonskim regulativama", odgovoreno je "Vijestima" iz ŽPCG.

Saobraćaj na pruzi u avgustu je bio prekinut na mjesec, nakon što je došlo do velikog odrona između Prijepolja i Lučice. 

Izvori "Vijesti" iz ŽPCG spekulišu da bi pomenuto moglo da dovede do finansijskog kraha željezničkog prevoza.

Preporučujemo za Vas