IVANOVIĆ I MUGOŠA I DALJE ĆUTE O CIGARILOSIMA

Ko je pušio o trošku države?

Izvjesno je , međutim, da odgovor na pitanje u vezi sa cigarilosima ne bi oduzeo dragocjeno vrijeme Mugoši, jer je u Ministarstvu poljoprivrede javna tajna ko je pušio o trošku države
87 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Budimir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Novi ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, kao i njegov prethodnik Petar Ivanović, ne želi da odgovori  ko   je   pušio  o trošku države.

On  je  “Vijestima” saopštio da u resoru na čijem  je  odnedavno čelu nemaju vremena da se bave tim pitanjem.

“Imajući u vidu da u Ministarstvu postoji prostora za zloupotrebe milionskih razmjera, a da nas ima samo troje koji to trebamo da iskontrolišemo, uz obiman tekući rad odredili smo prioritete - kao što su koncesije na šume i šljunak, vode, Abu Dabi fond, zapošljavanje, izrada agrobudžeta za narednu godinu i zakona o poljoprivrednom zemljištu. Nijesmo u mogućnosti ispratiti sve probleme i propuste u ovom Ministarstvu. Ako nam obaveze i vrijeme dopuste, pozabavićemo se i ovim slučajem iako se desio 28. marta 2014.”, naveo  je  Mugoša u odgovoru “Vijestima”, “u nadi da ćete razumjeti našu poziciju”.

Izvjesno  je , međutim, da odgovor na pitanje u vezi sa cigarilosima ne bi oduzeo dragocjeno vrijeme Mugoši, jer  je  u Ministarstvu poljoprivrede javna tajna  ko   je   pušio  o trošku države.

Bivši ministar poljoprivrede i aktuelni potpredsjednik Vlade Petar Ivanović godinu i po odbija da odgovori “Vijestima”  ko  je  potrošio državne pare u privatne svrhe, uprkos brojnim zahtjevima upućenim u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama.

“Vijesti” od tada svakog četvrtka objavljuju tekst pod naslovom “ Ko   je   pušio  o trošku države?”, želeći da ukažu na ćutanje Ministarstva i kršenje Zakona.

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović ranije  je  utvrdio da  je  “ovlašćeno lice” vratilo pare u budžet dan nakon kupovine cigarilosa.

U dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid ne piše, međutim,  ko   je  vratio pare.

Ivanović  je  prije skoro dva mjeseca slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”. Tada  je  rekao i da stavlja tačku na tu temu.