Ograda između djece i gradilišta kod "M. M. Burzana"

„Zadovoljni smo izgledom i uslovima. Djeci ne treba puno da bi bila zadovoljna. Problema nismo imali, ali je možda neko od roditelja starije djece imao primjedbe“, kazala je Đorđevićeva
94 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "M. M. Burzan", Foto: Zoran Đurić
OŠ "M. M. Burzan", Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.09.2016. 16:45h

Iako roditelji nisu zadovoljni što se sa radovima nije počelo na vrijeme i što se radi dok se drži nastava, smatraju da je bilo krajnje vrijeme da se Osnovna škola „Milorad-Musa Burzan“ rekonstruiše.

Jedna od majki, Biljana Đorđević kazala je juče “Vijestima” da je školu koju sada pohađa njeno dijete pohađala i ona, te da od njenog školovanja na školi nije bilo značajne obnove zgrade.

„Zadovoljni smo izgledom i uslovima. Djeci ne treba puno da bi bila zadovoljna. Problema nismo imali, ali je možda neko od roditelja starije djece imao primjedbe“, kazala je Đorđevićeva.

Radovi na školi koji se izvode u okviru projekta Energetske efikasnosti su i dalje u toku. Skele su postavljene, a prostor u dvorištu gdje se odvijaju radovi je ograđen.

Majka dvoje djece koja pohađaju ovu školu, Tanja Čađenović je čula da se u pojedinim učionicama, zbog radova, prozori ne mogu otvoriti, ali roditeljski sastanak još uvijek nije održan, a nisu dobili nikakva uputstva od uprave ili zaposlenih u školi.

„Roditeljski sastanak bi trebao da se održi u subotu“, rekla je Čađenovićeva, dodajući da njeno drugo dijete koje pohađa četvrti razred, prvog dana u školi nije imalo probleme sa prozorima, jer se njihova učionica nalazi na strani škole gdje nema skela.

„Za sada sve djeluje ok. Sin je bio zadovoljan, kazao je da je pored ostalog promijenjen i parket“, dodala je Čađenovićeva.

OŠ „Milorad-Musa Burzan“ izgrađena je prije više od šest decenija, a na svečanom otvaranju škole, prije dva dana ministar prosvjete Predrag Bošković kazao je da je u renoviranje škole uloženo oko 650.000 eura.

Bošković je na svečanosti kazao da će se radovi izvoditi na obnovi spoljne fasade, te da bezbjednost djece neće biti ugorožena.

Bonus video: