I Barani brinu o Ivinom zdravlju

Prije par dana iz Herceg Novog saopšteno je da je za nastavak Ivinog liječenja potrebno još oko 165.000 eura
66 pregleda 0 komentar(a)
Čarli pokrenuo i nastavlja akciju, Foto: Radomir Petrić
Čarli pokrenuo i nastavlja akciju, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 14.09.2016. 16:40h

Barani su od sredine jula na različite načine donirali 1.717,76 eura, za liječenje mlade sportistkinje - odbojkašice Ive Bijelić iz Herceg Novog.

To je saopštio koordinator akcije, poznati građanski aktivista, borac za prava osoba sa invaliditetom, pjesnik i paraolimpijski šampion Božidar Nikolić Čarli.

“Ove nedjelje sam otvorio kutije za prikupljanje novca koje su od 20. jula bile postavljene u barskim picerijama 'Portofino' i 'Le Petit Chauteaux'. U prisustvu konobara iz picerija, prebrojao sam novac i u kutijama je bilo ukupno 717,76 eura... Poslije brojanja, potpisali smo se konobari - šankeri i ja i sve to lijepo fotografisali”, kazao je “Vijestima” Nikolić.

Dodao je da se u Baru akcija za pomoć Ivi nastavlja, a u “Portofinu” je ponovo zapečaćena i ostavljena jedna kutija.

“Iz dopisivanja sa Perom Bijelićem, ocem male Ive, saznao sam i da su iz Bara uplatom na žiro-račun, akciju direktno pomogle firme Tehno plus market, Zensp grup, Montenegro prospect, VG group, Martina Bar i Kiksam ivest. Pozivam ovom prilikom sve barske sportske kolektive, da u okviru svojih mogućnosti za ovu namjenu organizuju turnire sa naplatom ulaznica, takođe i barske muzičare i grupe da organizuju koncerte sa naplatom ulaznica, da pomognemo Ivi. Naravno, u akciju da se uključe i privrednici koji su u mogućnosti. Sve se može, samo ako se hoće”, kazao je Nikolić.

Jedanaestogodišnjakinja boluje od tumora kostiju.

Prije par dana iz Herceg Novog saopšteno je da je za nastavak Ivinog liječenja potrebno još oko 165.000 eura.

U njenom rodnom gradu u nedjelju je organizovana humanitarna fešta Udruženja “Ruke” i Društva dobrovoljnih davalaca krvi...

Tada je prikupljeno gotovo 1.500 eura, a organizatori su najavili da će novu akciju pokrenuti u Podgorici.

Bonus video: