Herceg Novi: Djeca iz vrtića u srednjoj školi

Potpuno odvojen od ostalih prostorija srednje škole, dio predškolske ustanove smješten je na 400 kvadrata, sa šest prostorija i preuređenim i prilagođenim sanitarnim prostorom. Iza škole, napravljen je pristup isključivo za roditelje i djecu vrtića
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2016. 13:37h

Oko 200 mališana uzrasta od 3 do 6 godina iz Javne predškolske ustanove “Naša radost” od četvrtka će boraviti u adaptiranim prostorijama Srednje mješovite škole (SMš) „Ivan Goran Kovačić“.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman predao je u srijedu direktorici vrtića „Naša radost“ Tanji Dulić ključeve adaptiranih prostorija.

Potpuno odvojen od ostalih prostorija srednje škole, dio predškolske ustanove smješten je na 400 kvadrata, sa šest prostorija i preuređenim i prilagođenim sanitarnim prostorom. Iza škole, napravljen je pristup isključivo za roditelje i djecu vrtića.

Podsjećamo da je zgrada vrtića Naša radost na Savini zatvorena u aprilu kada je pao dio nastrešnice, poslije čega su stručnjaci zaključili da objekat nije bezbjedan za boravak djece i rad osoblja vrtića.

„Opština Herceg Novi sa zadovoljstvom danas predaje ključeve ovih prostorija vrtiću, iako u okolnostima kojima se ne možemo pohvaliti jer je jedna predškolska ustanova ostala bez svojih prostorija. Našli smo rješenje, mada to nije u nadležnosti lokalne uprave. Bili smo dovoljno odgovorni i osigurali da vrtić na Savini dobije uslove za rad. U dogovoru sa SMŠ Ivan Goran Kovačić smo ovaj prostor adaptirali i pripremili za mališane prije ugovorenog roka“, kazao je Radman nakon primopredaje.On je kazao da su radovi koštali 89 hiljada eura, a da su sredstva opredijeljena iz lokalnog budžeta.

Direktorica vrtića Tanja Dulić je istakla da je ovo “zaista sjajno rješenje do konačnog, odnosno rješenja Ministarstva – izgradnje novog vrtića“. Ona je podsjetila da je od prvog septembra u upotrebi zadužbinski objekat Nikole Ukropine u Igalu, koji je adaptiran za djecu jaslične dobi. Na taj način uspjeli su da zadovoljie potrebe za kapacitetima u ovom trenutku.

Kada bude izgrađen novi vrtić adaptirane prostorije će ostati na upotrebu srednjoj školi.

Momo Dragićević, direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić je istako da su zaključcima Skupštine opštine predviđena sredstva i za radove na ostatku zgrade srednje škole. Radi se o iznosu do 100 hiljada eura.

Radman je kazao da je ovo samo prva faza pomoći srednjoj školi i da nastavljaju radove na popravci krova i sređivanju ostalih prostorija kako bi, poslije duže vremena mogli da rade u potpuno uslovnim prostorijama.

Galerija

Bonus video: