Nikšić: Mještani Župe najavili proteste

Eventualni protesti, kazao je Radulović, trajali bi sve do postizanja dogovora o rješavanju navedenih zahtjeva, a Savjet MZ se obratio i predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću koga je obavijestio o pomenutim problemima
1 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.09.2016. 11:14h

Ukoliko predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović ne organizuje sastanak sa Savjetom Mjesne zajednice Župa nikšićka kako bi se pronašla rješenja za probleme koji postoje u toj MZ, najavljeni su protesti Župljana ispred zgrade Opštine, kao i prekid vodosnabdijevanja za sva domaćinstva.

„Savjet MZ Župa nikšićka je jednoglasno donio odluku da se zatraži hitan sastanak sa Grbovićem na kojem bi se tražila rješenja po pitanju vodosnabdijevanja, rekonstrukcije glavne saobraćajnice Nikšić-Morakovo sa krakom prema selu Zagrad, kao i raspodjela koncesionih sredstava koje firma Uniprom metali uredno uplaćuje shodno Zakonu o koncesijama”, stoji u saopštenju za javnost koje je potpisao Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa.

Eventualni protesti, kazao je Radulović, trajali bi sve do postizanja dogovora o rješavanju navedenih zahtjeva, a Savjet MZ se obratio i predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću koga je obavijestio o pomenutim problemima.

“Savjet je stava da više ne dozvoli višedecenijsku praksu raubovanja župskih prirodnih resursa od kojih Župa nikšićka nikad nije imala valjanu korist. Savjet se ograđuje od svih politićkih manipulacija koje se odnose na aktivnosti rada MZ jer ne želi da se političkim podjelama i izjavama nekompetetnih i politički ostrašćenih pojedinaca skreće pažnja sa osnovnih životnih problema mjestana Župe”, stoji u saopštenju.

Radulović je istakao i da je Savjet koji je formiran prije dva mjeseca pokrenuo niz aktivnosti kako bi se Župa “trgnula iz višedecenijskog sna”.

“Stoga se ovih dana može i čuti priča mjestana da je Župa počela da diše. Najveću pomoć u dosadašnjem radu MZ ima od firme Uniprom metali koja će i u narednom periodu aktivno pomagati sve zdrave aktivnosti MZ. Župa želi da ima status razvijenog mjesta koji joj po svim parametrima pripada, a Savjet da kroz korektan dogovor sa nadležnim institucijama, do toga i dođe. Da li nadležne institucije to žele saznaćemo u narednom periodu”, zaključio je Radulović.

Bonus video: