Za rekonstrukciju škole "Musa Burzan" 650 hiljada eura

Prema riječima ministra, djeca će imati mnogo bolje uslove za učenje, a prosvjetni radnici, koji su davali značajan i sjajan pečat školi, sada će imati bolje uslove za rad
267 pregleda 10 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo obrazovanja
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo obrazovanja
Ažurirano: 12.09.2016. 17:32h

Vlada Crne Gore je za adaptaciju osnovne škole „Milorad Musa Burzan“, u kojoj je danas počela nastava, izdvojila 650 hiljada eura, saopštio je ministar prosvjete, Predrag Bošković i najavio da će renoviranje biti nastavljeno. On je rekao da se u školu, staru više od 60 godina, do sada malo ulagalo ali da je sada "ozbiljno rekonstruisana". „Vlada je u taj projekat uložila 650 hiljada eura i ovi radovi nijesu mogli biti završeni u ovako kratkom roku zato će se i za vrijeme nastave škola renovirati, prije svega sa spoljnih fasada“, kazao je Bošković na otvaranju rekonstruisane škole, ističući da bezbjednost djece neće biti ugrožena. On je dodao da je na Ministarstvu prosvjete i da uredi prostor oko škole i renovira sportsku salu „koja ovaj put nije pretprjela veće izmjene“. Prema riječima ministra, djeca će imati mnogo bolje uslove za učenje, a prosvjetni radnici, koji su davali značajan i sjajan pečat školi, sada će imati bolje uslove za rad. „Svima vama, posebno najmlađima, želim da ovaj dan zapamtite po najljepšem sjećanju za vaš novi početak, a od prosvjetnih radnika i menadžmenta škole tražim i zahtijevam da od vas naprave dobre ljude, da vam prenesu znanje, a vi da svoje učitelje/nastavnike poštujete i pomognete da zajednički gradimo novu i bolju budućnost Crne Gore“, poručio je Bošković. Direktorica škole, Branka Lakić kazala je da je, zbog kompleksnosti radova na renoviranju škole, morao biti odložen početak školske godine.

Ona je navela da je renoviranje škole dio projekta Energetska efikasnost, koji su realiozovala ministarstav prosvjete i ekonomije, pod pokroviteljstvom njemačke vlade i njene banke, i da škola polako dobija „novo ruho“. Prema njenim riječima, radovi su počeli relativno kasno ali danas škola dobija novi izgled, bolje i udobnije uslove za boravak i rad djece. Radove je, kako je dodala Lakić, izvodila firma BomBeton na čelu sa direktorom, Nebojšom Vujovićem. „Inženjeri, izvođači zdušno su se trudili da nađu što bolja rješenja i pomognu što boljoj realizaciji projekata“, rekla je Lakić. Ona je kazala da je danas jedan od najradosnijih dana u životu i radu škole. „Dan kada pod njen krov dolaze najmlađi“. Početak školovanja je, kaže Lakić, bitan datum u životu svake ličnosti. „Zato se trudimo, da bez obzira na sve ispunimo njihova očekivanja, razvijamoo njihova krila, mamimo njihove osmjehe, budimo njihovu radoznalost, stvaramo uslove da bezbrižno i bezbjedno rastu i raduju se“, zaključila je Lakić.

Bonus video: