Zaposlenima u kulturi biće povećan koeficijent, obezbijeđena izdvajanja za odmor...

U Ministarstvu i Sindikatu kulture, s obzirom na to da je prethodni Granski kolektivni ugovor za tu oblast potpisan prije deset godina, smatraju da je ovaj korak od izuzetnog značaja za životni standard svih zaposlenih u kulturi Crne Gore
193 pregleda 1 komentar(a)
CNP, Foto: Boris Pejović
CNP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.09.2016. 18:07h

Granskim kolektivnim ugovorom zaposlenim u oblasti biće povećan koeficijent, obezbijeđena izdvajanja za odmor i rekreaciju kao i izdvajana sredstava za rješavanje stambenih pitanja radnika.

Iz Ministarstva kulture i Sindikata kulture je saopšteno da je usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture.

Kako se navodi, prethodne godine je na usaglašavanju teksta novog Granskog kolektivnog ugovora radila desetočlana radna grupa, sastavljena od predstavnika Sindikata i Ministarstva kulture.

“Osim uvećanja koeficijenata zaposlenih, ovim Granskim ugovorom uvodi se obaveza Ministarstva kulture da izdvaja sredstva za odmor i rekreaciju zaposlenih u kulturi, kao i najznačajnija novina, izdvajanje finansijskih sredstava za rješavanje stambenih pitanja radnika”, kaže se u saopštenju.

U Ministarstvu i Sindikatu kulture, s obzirom na to da je prethodni Granski kolektivni ugovor za tu oblast potpisan prije deset godina, smatraju da je ovaj korak od izuzetnog značaja za životni standard svih zaposlenih u kulturi Crne Gore.

“Nakon usvajanja Granskog kolektivnog ugovora od strane Vlade Crne Gore, u skladu sa procedurom koja je u toku, steći će se uslovi za potpisivanje ovog dokumenta, čime će položaj radnika u kulturi biti značajno unaprijeđen”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: