Herceg Novi: Sezona se još ne predaje

Bolja posjeta od lanjske, veliki broj zabavnih i kulturnih dešavanja, prema ocjenu turističkih radnika, nisu se odrazili i na prihode, koji su na nivou lanjskih ili nešto slabiji
58 pregleda 3 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.09.2016. 14:11h

Iako je početak septembra kišovit to nije značajnije uticalo na turističku posjetu na hercegnovskoj rivijeri. Prema podacima Turističke organizacije grada prijavljeno je 13.455 gostiju ili 9 odsto više nego lani u isto vrijeme. U domaćinstvima je 9.379, a u hotelima 3.687 gostiju.

“Ove godine, u skladu sa većom ponudom smještajnih kapaciteta, hoteli bilježe bolju popunjenost od 15 do 20 odsto. Broj gostiju je rastao i kada je riječ o privatnom smještaju”, saopšteno je iz TO.

Ističu da su ovog ljeta pučke svečanosti organizovane u mjestima duž rivijere naišle na dobar prijem turista, ali i mještana i da su obogatile turističku ponudu.

“Počelo je sa Đenovičkim, a završiće sa Baošićkim ljetom 11.septembra. Pučke manifestacije su uključivale jednu vrstu promocije naše kulturne baštine. Bila je tu i gastronomska ponuda, domaćini su se porudili da sve lijepo izgleda i da bude dosta hrane; ribe, priganica, roštula, domaćeg vina, a nastupale su i lokalne klape, bendovi, i kulturno-umjetnička društva”, navedeno je iz Turističke organizacije Herceg Novog.

Bolja posjeta od lanjske, veliki broj zabavnih i kulturnih dešavanja, prema ocjenu turističkih radnika, nisu se odrazili i na prihode, koji su na nivou lanjskih ili nešto slabiji.

Bonus video: