Pročitajte šta se nudi za užinu učenicima podgoričkih osnovnih škola

"Na poslovima proizvodnje, pakovanja i transporta đačke užine prema standardima HACCP-a angažovan je stručno osposobljeni i odgovorni kadar. Škola čiji učenici uzimaju đačku užinu obezbjeđuje adekvatan prostor za prijem dostave"
95 pregleda 23 komentar(a)
đačka užina, Foto: Shutterstock.com
đačka užina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.09.2016. 16:06h

Đačka užina za učenike osnovnih škola u Podgorici biće obezbijeđena od 15. septembra i koštaće 12 eura za jedno dijete, a za svako sljedeće dijete iz iste porodice u istoj školi roditelji će plaćati šest eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iznos za septembar, kako se dodaje, treba uplatiti do 12. septembra.

Učenici će dobijati za užinu: slane i slatke lepinje, kroasane, krofne, štrudle sa jabukama, sendviče, kao i slane i slatke štapiće. Učenici koji su na specijalnom režimu ishrane o tome treba da obavijeste odjeljenskog starješinu kako bi i za njih bila obezbijeđena užina.

"Školama su distribuirani flajeri sa najvažnijim podacima o đačkoj užini i oni su dostupni učenicima koji treba da se prijave odjeljenskom starješini da žele da uzimaju užinu, a obrazovno-vaspitna ustanova će dostaviti spiskove za isporuku užine Đačkoj kuhinji. Svim učenicima koji se za užinu prijave 15. i 16. septembra biće dodijeljena besplatna užina. Posebno ističemo da je na poslovima proizvodnje, pakovanja i transporta đačke užine prema standardima HACCP-a angažovan stručno osposobljeni i odgovorni kadar. Škola čiji učenici uzimaju đačku užinu obezbjeđuje adekvatan prostor za prijem dostave", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Obezbjeđivanje đačke užine, kako ističu, pozitivno utiče na bezbjednost djece koja neće morati da napuštaju prostorije i dvorište obrazovno-vaspitne ustanove kako bi kupili užinu.

Bonus video: