Jovanović: DPS misli da je država

"Drago mi je da čitate i slušate moju poeziju. Podijelite je, slobodno. Dođe kao osvježenje nakon „Parenja labudova“, Lukšićevih poetskih uspona ili dosadnog treš pop-a na RTCG", rekao je Jovanović
252 pregleda 8 komentar(a)
Goran Jovanović, Foto: Demokrate
Goran Jovanović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 08.09.2016. 10:49h

Član Opštinskog odbora Demokrata Kotor kazao je da njega ne plaća DPS da mu sugerisao šta da misli i radi.

Jovanović je prije dva dana saopštio da će Demokrate spriječiti zloupotrebu JZU Dom zdravlja Kotor u predizborne svrhe DPS-a.

Na njegovo saopštenje reagovali su iz menadžmenta JZU Doma zdravlja Kotor saopštenjem u kojem se navodi da su netačni i neprecizni navodi Jovanovića.

"Ja sam dr Goran Jovanović, specijalizant interne medicine za OB Kotor i doktorant na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Rođen sam u Kotoru, u njemu odrastao i njemu se vratio poslije završenog fakulteta u Beogradu. Troškove moje specijalizacije snosi država i obavezan sam joj vratiti to ulaganje radom u matičnoj ustanovi. Ne plaća me DPS da bi mi sugerisao šta da mislim i radim. A oni često pogrešno misle da su država", rekao je Jovanović.

Jovanović je saopštio da je u svom prethodnom saopštenju težio da ukaže na gluposti koje režim radi i planira u cilju svoje predizborne promocije.

"Nadao sam se da će moje upozorenje voditi prekidu makar jednog od očitih DPS obrazaca zloupotreba koji se, u različitim formama, konstantno vrte pred svake izbore. Zauzvrat sam dobio saopštenja DPS-a, napisana tako da pokušaju uvrnuti zdrav razum javnosti. Kao da su ih sročili na izviđačkoj ekskurziji, stisnuti u sred žbuna, u naponu političke imaginacije. Stao sam imenom i prezimenom iza svog teksta, kao i mnoštva prethodnih koje sam objavljivao na internet portalima ili po novinama. Ne bojim se ni najmanje", kazao je Jovanović.

On je kazao da je svoj posao u skladu sa dužnostima uvijek obavljao korektno i predano, bez opomena, suspenzija ili kazni. "Ispunjavam obaveze, a o mojoj humanosti neka govore pacijenti ili recimo, osoblje kotorske transfuziologije. Gospodo, i ja dobrovoljno dajem krv, ali tada ne nosim partijsku majicu, niti imam izlive javne predizborne humanosti kao vi. Znate li koliko je to odvratno?"

"Sve te vaše „redovne“ aktivnosti u predizbornom periodu, to grozničavo srljanje preko granica pristojnosti za procentima posrnulog rejtinga, ukazuje u kakvoj ste živici zapetljani. Moraćete dobro voditi računa da se i ovdje ne okrznete o zakon, jer ćemo motriti. U mnogim sferama i aferama ste ga poprilično kršili. Zveče lisice, škripe rešetke, pravite se naivni i pošteni dok vam je četa funkcionera umarširala u Spuž. A druga četa ili, možda, cijeli bataljon foteljaša je na listi čekanja za tužilačke istrage dok se još uvijek šepure na vlasti, u otvorenoj sramoti i štetočinstvu. Vi, asovi ogoljene prevare i nabiflanih, zarozanih fraza, insistirate na sumanutim opravdanjima za počinjene gadosti i gluposti. Drago mi je da čitate i slušate moju poeziju. Podijelite je, slobodno. Dođe kao osvježenje nakon „Parenja labudova“, Lukšićevih poetskih uspona ili dosadnog treš pop-a na RTCG", rekao je Jovanović

"Šta poručiti vama koji ste srozali grad Kotor do neprepoznatljivosti? Vama, čijoj vladavini ste sami dodali betonske spomenike u vidu onih gigantskih nezavršenih nakaza? Vama koji kasapite obalu, kupujete duše, koji udaviste privredu i potopiste flotu? Ne napraviste hotele, zaobilaznicu, žičaru, ni liftove. Ne popraviste bazen, ne srediste bolnice. Zaboli smo se u nepregledne gužve i planske restrikcije vode, po ulicama gine omladina, a vi bi mjerili pritisak i šećer i pomalo mamografisali za šaku glasova. Pošast dođe i prođe. I vi ćete. Sigurnim korakom", zaključio je Jovanović.

Bonus video: