KIC o Rovedi: Neobični gost iz Brazila s tetovažom krstaša i mapom Crne Gore

"U svojoj zemlji živi u gradu koji se zove Montenegro, a od kad je sa 10 godina saznao da postoji i država koja se zove Montenegro, počeo je da je proučava i istražuje njenu istoriju, a kaže da je prosto postao „opsjednut“ mišlju da posjeti daleku, a njemu na mnogo načina blisku zemlju i ostvari svoj san"
165 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2016. 10:23h

Iz KIC-a Budo Tomović saopšteno je da je tu instituciju posjetio Brazilac Marčelo Roveda.

Saopštenje KIC Budo Tomović prenosimo u cjelosti:

"KIC “Budo Tomović” posjetio je nesvakidašnji gost, Brazilac Marčelo Roveda, medicinski tehničar. U svojoj zemlji živi u gradu koji se zove Montenegro, a od kad je sa 10 godina saznao da postoji i država koja se zove Montenegro, počeo je da je proučava i istražuje njenu istoriju, a kaže da je prosto postao „opsjednut“ mišlju da posjeti daleku, a njemu na mnogo načina blisku zemlju i ostvari svoj san.

U tom naumu pomogli su mu ljudi iz crnogorske dijaspore i to - Beljo Radončić, član Uprave MonteAustralija (Udruženje iseljenika i prijatelja Crne Gore), Milovan Janković iz Danske, Jovan Roganović, Vasko Špadijer, Adis Medunjanin i drugi, obezbjeđujući mu avionsku kartu. Već mjesec dana Marčelo obilazi Crnu Goru, fasciniran kako prirodnim ljepotama, tako i ljubaznošću, otvorenošću, neposrednošću, plemenitošću, gostoljubivošću Montenegrina.

Pored ostalog, ljubav prema našoj zemlji, iskazao je i tako što je uradio i tri simbolične tetovaže na svom tijelu na kojima su: mapa Crne Gore, krstaš barjak i crnogorski grb. Uoči polaska za Brazil, sa direktoricom KIC-a Snežanom Burzanom podijelio je impresije o našoj zemlji, a u tradicionalnoj crnogorskoj nošnji fotografisao se ushićen ispred Srca kulture grada."

Galerija

Bonus video: